• SKUPŠČINA KLUBA MAKSA PERCA

  SKUPŠČINA KLUBA MAKSA PERCA

  V torek 20.3.2018 je bila v Novi Gorici redna letna skupščina Kluba upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Nova Gorica.


 • SKUPŠČINA ZZB TOLMIN, KOBARID IN BOVEC

  SKUPŠČINA ZZB TOLMIN, KOBARID IN BOVEC

  Člani društva veteranov SEVER Severne Primorske, smo se v torek 20. marca 2018 udeležili letne skupščine ZDRUŽENJA BORCEV ZA VREDNOTE NOB Bovec, Kobarid, Tolmin.


 • OBČNI ZBOR OZVVS GORNJE POSOČJE

  OBČNI ZBOR OZVVS GORNJE POSOČJE

  V soboto 17.03.2018 smo se člani društva veteranov sever Severne Primorske pododbor Tolmin na povabilo ZVVS Gornje Posočje, udeležili letnega volilnega zbora, na katerem so pregledali delo v preteklem letu, zastavili naloge za letos in izvolili novo vodstvo.


 • SPOMINSKA SLOVESNOST

  SPOMINSKA SLOVESNOST

  V soboto dne 17.3. 2018 je bila v dvorani Frančiškanskega samostana na Kostanjevici nad Novo Gorico spominska slovesnost ob 75  obletnici delovanja ženskih zaporov. V  kulturnem programu so sodelovali Vokalna skupina Zimzelen pod vodstvom Uroša Ceja in učenci Osnovne šole Milojke Štrukelj Nova Gorica.


 • OBČNI ZBOR OZVVS IDRIJA – CERKNO

  OBČNI ZBOR OZVVS IDRIJA – CERKNO

  V soboto, 17.3.2018 smo se člani Društva veteranov Sever Severne Primorske na povabilo OZVVS Idrija – Cerkno udeležili Občnega zbora njihovega Društva, ki je potekal v prostorih restavracije koncerna Kolektor v Idriji.


 • SPOMINSKA SLOVESNOST V OZELJANU

  SPOMINSKA SLOVESNOST V OZELJANU

  Dne 11.3.2019 ob 11.00 uri je bila na domačiji Antona Gleščiča "pri Čukovih", nad Ozeljanom, spominska slovesnost, v počastitev spomina na okupatorjev zločin nad družino Čukovih, ki se je zgodil 10.3.1944. Takrat je nemški okupator ustrelil tri člane družine in partizana, ki se je mudil pri njih in zažgal hišo skupaj z žrtvami.

  Na slovesnosti je delegacija KO ZB za vrednote NOB Osek- Vitovlje položila venec, njen predsednik Mirko Brulc pa je imel krajši zahvalni govor.

  Slovesnosti se je udeležil tudi član našega društva.

   Tekst in fotografije: Milan Zupan