• OČIŠČENI SPOMINSKI OBELEŽJI

  OČIŠČENI SPOMINSKI OBELEŽJI

  Primerno vzdržavana spominska obeležja, ki jih je postavilo naše društvo v spomin na  pomembne dogodke v osamosvojitveni vojni morajo biti  vzdržavana, saj so ogledalo delovanja našega društva.


 • TEKMOVANJE V STRELJANJU

  TEKMOVANJE V STRELJANJU

   

  Dne 30.09.2017 so člani pododbora Tolmin, na strelišču LD Kanal v Ajbi, organizirali 3. strelsko tekmo veteranov ob odhodu zadnjega vojaka JLA iz ozemlja RS. Tekmovanje je bilo izvedeno s tovarniškimi pištolami kalibra 9x18.

   


 • POHOD V KANOMLJI

  POHOD V KANOMLJI

  Dne 24.09.2017 sta se člana društva veteranov SEVER severne primorske - pododbor Tolmin udeležila pohoda mimo obeležij v Konomlji in svečanosti v spomin na tragične dogodke med NOB.


 • STRELJANJE NA VOJSKEM

  STRELJANJE NA VOJSKEM

  Dne 23.09.2017 sta se dve ekipi članov Društva veteranov SEVER Severne Primorske - pododbor Tolmin, udeležili strelske tekme z MK puško na Vojskem.


 • POKLON PESMI VSTAJENJE PRIMORSKE

  POKLON PESMI VSTAJENJE PRIMORSKE

  Veteranske in domoljubne organizacije Občin Ajdovščina in Vipava (ZZB za vrednote NOB, DV SEVER Severne Primorske, OZVVS, TIGR ) so dne 30.09.2017 organizirale slovesnost ob pomniku primorski himni Vstajanje primorske na Križni gori nad Ajdovščino. 


 • SPOMIN NA UMRLE RUSKE VOJAKE

  SPOMIN NA UMRLE RUSKE VOJAKE

  V četrtek, 28. septembra 2017 je na vojaškem pokopališču v Oseku pri Novi Gorici v sodelovanju z Veleposlaništvom Ruske federacije v Sloveniji, Krajevno skupnostjo Osek – Vitovlje, KTD Osek, Društvom Slovenija Rusija, Ruskim centrom znanosti in kulture v Ljubljani, Občino Nova Gorica, ZZB za vrednote NOB, OZVVS, Društvom prijateljev Slovenija - Azerbajdžan in Društvom veteranov SEVER Severne Primorske potekala spominska slovesnost v spomin na ruske ujetnike, umrle med prvo svetovno vojno pri gradnji vojaških bolnišnic v Oseku za potrebe zdravljenja ranjenih in umirajočih vojakov pripeljanih iz soške fronte med letoma 1916 in 1918.