• SLOVESNOST NA KRIŽNI GORI -2020

  SLOVESNOST NA KRIŽNI GORI -2020

  V soboto, 10. oktobra 2020 je na Križni gori nad Colom pri spominskem obeležju avtorja pesmi Vstala Primorska, dr. Leva SVETEK – Zorin v sodelovanju z ZZB za vrednote NOB Ajdovščina – Vipava, Občino Ajdovščina, OZVVS Ajdovščina – Vipava, Društvom veteranov SEVER Severne Primorske in Društvom TIGR potekala tradicionalna spominska slovesnost, ki beleži 76-obletnico nastanka pesmi Vstajenje Primorske.

   


 • SLOVESNOST NA AJNŠNITU

  SLOVESNOST NA AJNŠNITU

  V petek 2.10.2020 je bila na Ajnšnitu pri Colu spominska slovesnost  na keteri je predstavnik Veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji g. Andrej Davidov položil venec k spomeniku.


 • STRELSKO TEKMOVANJE V AJBI

  STRELSKO TEKMOVANJE V AJBI

  Dne 26.09.2020 smo na strelišču LD Kanal v Ajbi izvedli 6. strelsko tekmo veteranov ob odhodu zadnjega vojaka JLA iz RS. Udeležba je bila dobra, saj se je kljub omejitvam zaradi Covid 19 in napovedi slabega vremena udeležilo 28 tekmovalcev.


 • ZBOR ČLANOV OZVVS IDRIJA-CERKNO

  ZBOR ČLANOV OZVVS IDRIJA-CERKNO

  V soboto  26.09.2020 sem se kot predsednik društva odzval vabilu OZVVS Idrija Cerkno in se v Idriji udeležil zbora članov.

  Več o zboru članov si lahko preberete na njihovi spletni strani

  http://www.ozvvs-idrija-cerkno.si/2020/09/27/covid-19-je-otezil-ni-pa-ohromil-delovanja-veteranske-organizacije/

   


 • VSESLOVENSKO ZBOROVANJE ZA MIR NA CERJU

  VSESLOVENSKO ZBOROVANJE ZA MIR NA CERJU

  V soboto 26.9.2020 je bila ob pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju vsakoletna osrednja slovesnost ob svetovnem dnevu miru, ki jo je pripravila Občina Miren-Kostanjevica v sodelovanju z domoljubnimi in veteranskimi organizacijami združenimi v KoDVOS - Koordinacijo domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije. Zaradi omejitev povezanih s preprečevanjem širjenja okužbe virusa SARS-Cov-2 je slovesnost potekala v ožjem krogu udeleženih.


 • SLOVESNOSTI NA KOBARIŠKEM

  SLOVESNOSTI NA KOBARIŠKEM

  19.09.2020 smo se udeležili odkritja spominskih obeležij hraniteljem orožja v vaseh Drežniške Ravne, Drežnica in Koseč. Obeležja je postavilo Združenje veteranov vojne za Slovenijo Gornje Posočje, v sodelovanju z Občino Kobarid in KS Drežnica. Ob posameznih obeležjih so potek pridobivanja zaupnih državljanov, shranjevanje in kasnejši prevzem orožja opisali takratni udeleženci Vojko Štih, Vinko Gabršček in Vito Berginc.