• POSTAVITEV RAZSTAVE

  POSTAVITEV RAZSTAVE

  V petek 3 decembra  2021 smo v avli Osnovne šole Šturje v Ajdovščini postavili razstavo  o vojni za samostojno Slovenijo. Razstava bo postavljena  do 17. decembra. V tem času bo razstava služila kot učni pripomoček. Na zadnji dan razstave pa bomo imeli tudi predavanja  za učence 9 razredov te osnovne šole. 


 • TEKMOVANJE V STRELJANJU AJBA

  TEKMOVANJE V STRELJANJU AJBA

  V soboto 4.12.2021 je društvo v počastitev državnega praznika Dneva samostojnosti in enotnosti  organiziralo  tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško in pištolo na  strelišču Lovske družine Kanal v Ajbi.


 • TEKMOVANJE V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

  TEKMOVANJE V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

  V soboto 27.11.2021 je društvo v počastitev spominskega dne Združenja Sever organiziralo  streljanje z zračno puško na  strelišču  strelskega društva Panovec v Solkanu.


 • OBISK GROBOV NA KOBARIŠKEM

  OBISK GROBOV NA KOBARIŠKEM

  Ob dnevu spomina na mrtve smo obiskali grobove pokojnih članov društva Sever  na kobariškem pokopališču in na vsakem prižgali tudi svečo. Prav tako smo prižgali sveče tudi na grobovih pokojnih miličnikov in rezervnih miličnikov  splošne in mejne enote, pokopanih na tem pokopališču, ki so se upokojili  ali bili razrešeni že pred osamosvojitveno vojno.

  Slike in tekst Alojzij Mohorčič


 • OBISK GROBOV POKOJNIH VETERANOV NA GORIŠKEM

  OBISK GROBOV POKOJNIH VETERANOV NA GORIŠKEM

  Kdor živi v spominu drugih,
  ni mrtev, je samo oddaljen.
  Mrtev je tisti, ki ga pozabijo.

  (Kant)

   


 • OBISK GROBOV VETERANOV NA TOLMINSKEM

  OBISK GROBOV VETERANOV NA TOLMINSKEM

  Ob dnevu mrtvih smo se spomnili veteranke in veteranov iz območja Tolminske, ki jih na žalost ni več med nami. Na pokopališču na Mostu na Soči smo prižgali sveče pokojnim AMBROŽ Srečku, KENDA Jožetu, ORNIK Jakobu in PIRIH Silvi, v Volčah VRABL Miranu in JEVŠČEK Pavlu, na Šentviški Gori MAKUC Darku in v Tolminu ČUJEC Jožku.

   Dokler se jih spominjamo še živijo.

   Foto: E Gerbec