• SLOVESNOST NA POKLJUKI

  SLOVESNOST NA POKLJUKI

  V soboto, 11. julija 2020 je Organizacijski odbor spominskih pohodov; borcev, veteranov vojne 1991 in slovenskih častnikov na Triglav z krajšo slovesnostjo pred vojašnico Rudolfa Badjure na Pokljuki simbolno obeležil povratek patrulj 1944 – 1991 – 2020 s Triglava.


 • TEKMOVANJE V STRELJANJU

  TEKMOVANJE V STRELJANJU

  Dne 04.07.2020 se je ekipa društva veteranov Sever Severne Primorske na povabilo Društva vojnih invalidov v počastitev 4 julija dneva borca. udeležila strelskega tekmovanja v Solkanu. Naša ekipa je zasedla 7 mesto od 12 uvrščenih ekip. Uvrstitve posameznikov pa so naslednje:

   

  Marjan Zlodej  10 mesto

  Nikola Andič    21 mesto in

  Savo Svitlica    29  mesto.


 • SLOVESNOST NA PLANINI LOM

  SLOVESNOST NA PLANINI LOM

  V nedeljo, dne 05.07.2020, so se člani našega društva udeležili slovesnosti na planini Lom. Dogodek je organizirala ZB za vrednote NOB Tolmin. Vsakoletna slovesnost poteka v spomin borcem NOB, ki so v letu 1943 padli na tem območju. Uvodni nagovor je imela Cvetka FURČIČ. Govorec na dogodku je bil Franko SIMČIČ, sodelovali so tudi pevci pevskega zbora iz Poljubinja. Zaradi omejitev vlade, je bila številčno skladna z odlokom.

  Tekst: D. Komar

  Foto: E. GERBEC


 • KOPER -CERJE -TRIGLAV

  KOPER -CERJE -TRIGLAV

  V soboto 4.7.2020 je skupina pohodnikov Policijskega veteranskega društva Sever za Primorsko in Notranjsko, ter  dva člana Društva veteranov Sever Severne Primorske odšla na pot  in Luke Koper  na Triglav.


 • ODKRITJE SPOMINSKEGA OBELEŽJA

  ODKRITJE SPOMINSKEGA OBELEŽJA

  V torek, 30. junija 2020 je Društvo veteranov Sever Severne Primorske v križišču cest Renče – Temnica odcep Trstelj odkrilo spominsko obeležje, ki spominja na čas osamosvajanja Slovenije leta 1991.

  Na tem mestu je skupina miličnikov, aktivnih in rezervnih, Oddelka milice Kostanjevica na Krasu, dne, 28.6.1991 okoli 10.30 ure pod vodstvom komandirja Bruna IPAVEC postavila zasedo na omenjeni cesti in ustavila vozilo JLA. Po pogajanjih in opozorilnih strelih iz avtomatskega orožja je razorožila štiri oficirje in vojaka JLA.


 • SPOMINSKA SLOVESNOST NA ŠENTVIŠKI GORI

  SPOMINSKA SLOVESNOST NA ŠENTVIŠKI GORI

  Dne 27.6.2020 je bila na Šentviški gori krajša slovesnost v  počastitev dneva državnosti in v spomin na zavzetje skladišča  jugoslovanske armade.