• POHOD-CERJE TRIGLAV FILATELISTIČNA RAZSTAVA

  POHOD-CERJE TRIGLAV FILATELISTIČNA RAZSTAVA

  Društvo veteranov SEVER Severne Primorske iz Nove Gorice skupaj z Filatelističnim društvom dr. Franc Marušič iz Nove Gorice odpira filatelistično razstavo na temo Spominski pohodi na Triglav. Postavitev razstave je bila nedeljo 4.7. 2021 v pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju


 • ZAKLJUČNA SLOVESNOST 35. POHODA NA TRIGLAV

  ZAKLJUČNA SLOVESNOST 35. POHODA NA TRIGLAV

  V soboto, 10. julija 2021 je na biatlonskem stadionu na Pokljuki – Rudno polje potekala 35. zaključna osrednja spominska slovesnost, pohoda združenja borcev za vrednote NOB, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, SEVER in Slovenskih častnikov na Triglav. Spominski pohod posvečamo Triglavu - simbolu slovenstva in partizanskim patruljam, ki so se v boju za svobodo in neodvisnost povzpele na vrh v letu 1944 in letu 1991 in razobesile slovensko zastavo. Pohod in zaključna prireditev predstavljata eno od osrednjih vsakoletnih domovinskih prireditev v Sloveniji.


 • POHOD NA TRIGLAV

  POHOD NA TRIGLAV

  V ponedeljek, 5. julija 2021, ko so se sončni žarki izza Nanosa prebijali kozi meglo do zidov Pomnika braniteljem slovenske zemlje na Cerju in so se nad furlansko nižino izlivali deževni oblaki,  so se pri pomniku zbrali člani oz. pohodniki Društva veteranov Sever severne Primorske.

  Društvo veteranov Sever severne Primorske je letos organiziralo 7. spominski pohod od Pomnika braniteljem slovenske zemlje na Cerju do Triglava, ki je potekal v okviru 35. spominskega pohoda  veteranov na Triglav.


 • SREČANJE IN TEKMOVANJE NA VOJSKEM

  SREČANJE IN TEKMOVANJE NA VOJSKEM

  V soboto, 10 julija 2021, se je na Vojskem odvijalo srečanje veteranov, tekma z MK puško in  pohod, v organizaciji OZVVS Idrija – Cerkno. Kot vsako leto, se je tudi letos dogodka udeležilo večje število članov našega društva.


 • POLAGANJE VENCA V KANALU

  POLAGANJE VENCA V KANALU

  Dne 8.7.2021  je predstavnik veleposlaništva Ruske federacije v prisotnosti veteranskih organizacij in predstavnikov občine Kanal položil venec na grob padlih borcev NOV.


 • SLOVESNOST NA PLANINI LOM

  SLOVESNOST NA PLANINI LOM

  V nedeljo, dne 04.07.2021, so se člani društva udeležili slovesnosti na planini Lom, ki jo vsakoletno organizira ZB za vrednote NOB Tolmin. Slovesnost poteka v spomin borcem NOB,  ki so v letu 1943 padli na tem območju. Dogajanja v tistem času se je v govoru spomnila Mafalda LIPUŠČEK. Slovesnost je vodila Cvetka FURČIČ, nastopile so pevke pevskega zbora iz Kneže.

   Foto: E. GERBEC