• SREČANJE PODODBORA VRTOJBA

  SREČANJE PODODBORA VRTOJBA

  V petek 17.5.2019 so se  v gasilskem domu v Šempetru pri Gorici  po nekaj letih zopet srečali  člani društva veteranov SEVER Severne Primorske iz pododbora Vrtojba, ter vsi tisti, ki so  v času osamosvojitvenih procesov delal  kot aktivni ali rezervni miličniki na mejnih prehodih  Vrtojba in Rožna Dolina.

   


 • ODKRITJE SPOMINSKE PLOŠČE

  ODKRITJE SPOMINSKE PLOŠČE

  V soboto, dne 18.05.2019 ob 16.00 uri, so člani OZVVS Kanal pripravili slovesnost ob odkritju spominskega obeležja 1991 veteranom in vaščanom v Gorenji vasi. Obeležje je odkrila županja občine Kanal gospa Tina GERBEC. Govornik je bil takratni poveljnik enote TO g. Vojimir DRAŠČIČ.

  Slovesnosti so se udeležili tudi člani našega društva s praporščakom

   Foto: E. GERBEC


 • SLOVESNOST V RENČAH

  SLOVESNOST V RENČAH

  V nedeljo, 19. maja 2019 je v Renčah v sodelovanju z Občino Renče-Vogrsko, Krajevno skupnostjo Renče, Območnim združenjem borcev za vrednote NOB Nova Gorica in Krajevno organizacijo ZB za vrednote NOB Renče potekala tradicionalna spominska slovesnost ob 75. obletnici tragičnih dogodkov v Ozrenju - Renče, ko so Nemci, 20. maja 1944 v zaselku Ozrenj ubili pet partizanov, med katerimi so bili štirje kurirji garibaldinci. Prav tako so ubili tri civiliste, člane družine Mozetič in jih postreljene vrgli v gorečo hišo.

   


 • DAN VOJNIH VETERANOV 1991

  DAN VOJNIH VETERANOV 1991

  V petek, 17. maja 2019 je v sodelovanju Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in Zveze policijskih veteranskih Društev Sever (ZPVDS) pri pomniku slovenskemu rodoljubu na Geometričnem središču Slovenije na Slivni pri Vačah potekala osrednja slovesnost v počastitev Dneva veteranov 1991.


 • PROTESTNI SHOD V PLIBERKU

  PROTESTNI SHOD V PLIBERKU

  Zveza koroških partizanov in prijateljev protifašističnega odpora je v soboto, 11. maja 2019 na glavnem trgu v Pliberku/Bleiburg na Koroškem v Avstriji organizirala Manifestacijo za prepoved ustaških in nacističnih shodov na Libuškem polju pri Pliberku.


 • KRAGLJEV MEMORIAL

  KRAGLJEV MEMORIAL

  V soboto, dne 11. maja 2019, se je ekipa našega društva udeležila tradicionalne tekme v streljanju s pištolo na strelišču ŠSD Most na Soči pri Tolminskem lomu. Tekmo organizirajo člani OZVVS Gornje Posočje. Ekipno je naša ekipa zasedla 3. mesto. Tretji je bil med posamezniki tudi naš član VONČINA Bogdan, GERBEC Igor je bil 6., GERBEC Erika pa v drugi polovici tekmovalcev.

   Fotografije E. GERBEC