• SPOMINSKA SLOVESNOST NA OKREŠLJU

  SPOMINSKA SLOVESNOST NA OKREŠLJU

  V četrtek, 10. junija 2021, je pri spominski skali na Okrešlju potekala slovesnost v počastitev spomina na gorske reševalce Mitja Brajnika, Luka Karničarja, Janija Kokalja, Rada Markiča in Borisa Mlekuža, ki so se prav na ta dan pred 24. leti, v steni Turske gore nad Okrešljem, smrtno ponesrečili med usposabljanjem reševalcev letalcev.


 • SREČANJE NA KOVAČIČ PLANINI

  SREČANJE NA KOVAČIČ PLANINI

  V nedeljo, 20.junija, smo se predstavniki društva Sever Severne Primorske iz pododbora Tolmin udeležili  čezmejnega srečanja Posočanov in Benečanov na Kovačič planini. Srečanje, že enainštirideseto po vrsti, je namenjeno ohranjanju prijateljskih vezi prebivalcev obmejnih krajev  Kolovrata, spominu na boje Gregorčičeve brigade z italijansko vojsko ob pohodu v Benečijo leta 1943  pa tudi praznovanju tridesetega rojstnega dne samostojne  države Slovenije.


 • SLOVESNOST OB DNEVU DRŽAVNOSTI V AJDOVŠČINI

  SLOVESNOST OB DNEVU DRŽAVNOSTI V AJDOVŠČINI

  V soboto, 19. junija 2021 ob 19.00 uri, je na prenovljenem Lavričevem trgu v Ajdovščini, Društvo veteranov Sever Severne Primorske v sodelovanju z Občino Ajdovščina, ob Dnevu državnosti in 30 let samostojne Slovenije organiziralo osrednjo slovesnosti v občini Ajdovščina . Na slovesnosti je nastopil Policijski orkester in  z gostoma Evo ČERNE in Aleksom PAVLIN.


 • POSTAVITEV RAZSTAVE v TOLMINU

  POSTAVITEV RAZSTAVE v TOLMINU

   

  Dne 09.junija 2021 smo člani društva iz pododbora Tolmin v Knjižnici Cirila KOSMAČA v Tolminu postavili potujočo razstavo »Vojna za samostojno Slovenijo«. O razstavi smo obvestili vse osnovne šole in gimnazijo v Tolminu, vendar na žalost ni bilo odziva. Prav tako so bila obveščeni in povabljeni na ogled veterani iz vseh veteranskih društev. Razstavo si je ogledalo večje število prebivalcev Tolmina in je bil v večini odziv pozitiven. Dne 19.06.2021 smo razstavo podrli in jo predali naprej.

   Tekst: D. Komar

  Foto: Erika GERBEC


 • UDELEŽBA NA OBČNEM ZBORU

  UDELEŽBA NA OBČNEM ZBORU

  Dne 11.6.2021 smo se udeležili občnega zbora Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ajdovščina-Vipava.  Zbor je potekal v Dvorani prve slovensske vlade v Ajdovščini. Z območnim združenjem odlično sodelujemo na številnih področjih, zato smo se jim za to tudi zahvalili.

  Letošnje leto bomo sodelovali še na več dogodkih kot pretekla leta in nekatere tudi skupja organizirali.  


 • VSESLOVENSKO SREČANJE VETERANOV V VELENJU

  VSESLOVENSKO SREČANJE VETERANOV V VELENJU

  V soboto, 12, junija, je v Velenju potekalo vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo. Na prireditvenem prostoru, v šotoru ob Velenjskem jezeru, se je zbralo veliko tistih, ki so pred tridesetimi leti dokazali svojo ljubezen do domovine. Srečanja smo se udeležili tudi člani Društva veteranov  Sever Severne Primorske.