• PRIKLJUČITEV PRIMORSKE

  PRIKLJUČITEV PRIMORSKE

  Letošnja osrednja prireditev ob državnem prazniku priključitev Primorske k matični domovini je bila  v soboto 11.9.2021 v Idriji. Slovesnosti so se udeležili tudi praporščaki članic  Združenja SEVER.

   


 • ZAHVALA

  ZAHVALA

  Predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu  občine Tolmin, Jože REŽONJA, je vse sodelujoče v varovanju prvošolcev na poti v šolo  v četrtek 9. septembra 2021 povabil na kosilo v gostilno Zatolmin. Ob tej priložnosti se je članom našega društva in Moto kluba Soča zahvalil za sodelovanje in nas k temu povabil tudi naslednje leto.  Zahvalo za opravljeno delo je prišel izreči  tudi župan občine Tolmin Uroš BREŽAN.

   

  Foto  E. GERBEC


 • VARNA POT V ŠOLO

  VARNA POT V ŠOLO

  Letos smo člani društva iz pododbora Tolmin že drugič sodelovali  s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Tolmin pri varovanju  učencev 1. razreda na poti v šolo. V času od 1. do 10. septembra je sodelovalo 13 članov društva, ki so bili razporejeni  na  križiščih, pri prehodih za pešce, avtobusnih postajališčih in drugih kritičnih točkah. Teh 8 »delovnih dni« je kar hitro minilo. Po končanem varovanju je bilo izdelano poročilo za SPV CP Tolmin v katerem smo navedli težave, ki so se pojavljale, kot tudi predloge za njihove rešitve.

   

  Foto :  Senad BIŠĆANIN, Drago SKRT


 • SREČANJE POD KRNOM

  SREČANJE POD KRNOM

  Dne 5.9.2021 smo se udeležili srečanja pri planinski koči na planini Kuhinja, v spomin na partizanske boje v Krnskem pogorju. Vse prisotne je v nagovoru pozdravil župan Občine Kobarid Marko Matajurc, kateri je poudaril pomen partizanskih bojev s čimer so bili postavljeni temelji slovenske države in negovanje tradicije NoB.


 • PLAKETA OBČINE TOLMIN

  PLAKETA OBČINE TOLMIN

  Dne 10.9.2021 je Društvo veteranov SEVER Severne Primorske  na sloavnostni seji občinskega sveta, ki je potekala v starem mestnem jedru Tolmina prejelo najvišje priznanje občine Tolmin za leto 2021- plaketo občine Tolmin.


 • SREČANJE VETERANOV TOLMINSKE

  SREČANJE VETERANOV TOLMINSKE

  V soboto 4.9.2021 je bilo v Kinogledališču v Tolminu srečanje veteranov , ki so v  času osamosvojitvene vojne  delali v organih za notranje zadeve  na Tolminskem.