• RAZSTAVA MSNZ NA MOSTU NA SOČI

  RAZSTAVA MSNZ NA MOSTU NA SOČI

  V sodelovanju s Turističnim društvom Most na Soči smo, 2. maja 2022 v prostorih »Vodne hiše« na Mostu na Soči, postavili razstavo 30. let Manevrske strukture narodne zaščite. Razstava bo na ogled krajanom, šolarjem, turistom,.., torej vsem, ki si jo bodo prišli ogledat ali pa jih bo mimo pripeljala pot.

  Fotografije D. KOMAR.


 • OBISK GROBOV POKOJNIH VETERANOV

  OBISK GROBOV POKOJNIH VETERANOV

  Spomladi vsako leto se spomnimo veterank in veteranov, ki jih ni več med nami. Obiščemo pokopališča na Mostu na Soči,  Šentviški Gori, v Volčah in Tolminu. Spomnimo se prezgodaj preminulih AMBROŽ Srečka, ČUJEC Jožka, JEVŠČEK Pavlota, KENDA Jožeta, MAKUC Darka, ORNIK Jakoba, PIRIH Silve in VRABL Mirana in jim prižgemo svečo v spomin.

  Fotografije D. SKRT, D. KOMAR.


 • SLOVESNOST OD DNEVU UPORA PROTI OKUPATROJU NA NANOSU

  SLOVESNOST OD DNEVU UPORA PROTI OKUPATROJU NA NANOSU

  Ob 80. obletnici nanoške bitke in dnevu upora priti okupatorju ter ustanovitve OF je bila pri spominskem obeležju v neposredni bližini turistične kmetije Abram na Nanosu, tradicionalna slovesnost.


 • SLOVESNOST OB DNEVU UPORA PROTI OKUPATORJU V TOLMINU

  SLOVESNOST OB DNEVU UPORA PROTI OKUPATORJU V TOLMINU

  Na predvečer državnega praznika »Dneva upora proti okupatorju« je bila  26. aprila 2022 v dvorani glasbene šole v Tolminu slovesnost. Po odpeti slovenski himni, je prisotne nagovoril župan občine Tolmin Uroš BREŽAN.


 • POSTAVITEV RAZSTAVE

  POSTAVITEV RAZSTAVE

  V osnovni šoli Šempas  je bila v soboto 09.04.2022 postavljena razstava Vojna za samostojno Slovenijo. 


 • ZBOR ČLANOV DRUŠTVA

  ZBOR ČLANOV DRUŠTVA

  V petek, 8. aprila 2022 je v Dijaškem domu v Novi Gorici potekal redni letni Zbor članov Društva veteranov Sever Severne Primorske. Člani društva so se seznanili z delom društva v letu 2021. Po poročilu predsednika in vseh organov društva  je bilo ugotovljeno, da  je društvo naloge, ki si jih je v letu 2021 načrtovalo, kljub epidemiji Covida 19 v glavnem tudi opravilo.