• LETNI ZBOR OZSČ IDRIJA -CERKNO

  LETNI ZBOR OZSČ IDRIJA -CERKNO

  V petek, 15. marca 2019,  so člani Območnega združenja slovenskih častnikov Idrija – Cerkno, imeli v lokalu »Pri Zagodu« letni zbor, na katerega so povabili tudi predstavnike našega društva. Zbora sta se udeležila dva člana našega društva iz Tolmina. Zaželela sta jim uspešno delo in izrazila željo, da se bi nadaljevalo dobro sodelovanje.

  Foto: GERBEC Erika in ERJAVEC Jože


 • LETNI ZBOR OZVVS GORNJE POSOČJE

  LETNI ZBOR OZVVS GORNJE POSOČJE

  V soboto, 16. marca 2019,  je OZVVS Gornje Posočje imel v lokalu Korita letni zbor, na katerega so povabili tudi predstavnike našega društva. Zbora sva se udeležila dva člana našega društva iz Tolmina. Zaželela sva jim uspešno delo in izrazila željo, da se bi nadaljevalo dobro sodelovanje. V spomin sva jim izročila zahvalo za večletno zgledno sodelovanje. Člani OZVVS GP so imeli tudi volitve. Tako so odpoklicali dosedanjega predsednika LEBAN Metoda Cirila in izvolili za novega predsednika URŠIČ Iztoka iz Kobarida.

  Foto: BIŠĆANIN Senad


 • TEKMOVANJE V STRELJANJU

  TEKMOVANJE V STRELJANJU

  V soboto, 16. marca 2019,  je OZVVS Veteran Nova Gorica v pokritem strelišču v Kromberku organiziral tekmovanje v streljanju s pištolami in puško. Tekmovanje je potekalo tako, da je vsak tekmovalec moral streljati s tremi različnimi pištolami, zatem pa z malokalibrsko puško iz položaja stoje, sede in leže. Seštevek vseh streljanj je dal k0nčni rezultat. Iz našega društva so se tekmovanja udeležili 4 tekmovalci in sicer BIŠĆANIN Senad, BOŽIČ Milan, SIVKA Marjan in VONČINA Bogdan. Prvo mesto je zasedel SIVKA Marjan, VONČINA je bil 9., BIŠĆANIN 10. In BOŽIČ 11.

  Foto: BIŠĆANIN Senad

  NAŠIM TEKMOVALCEM ZA ODLIČNO UVRSTITEV ISKRENO ČESTITAMO !

   


 • SKUPŠČINA ZVEZE SEVER

  SKUPŠČINA ZVEZE SEVER

  V soboto, 16. marca 2019 je bila v prostorih Grand Hotela Rogaška v Rogaški Slatini redna letna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever. 118 delegatov iz 12 policijskih veteranskih društev je obravnavalo in potrdilo poročilo o delu Združenja Sever in finančno poročilo za leto 2018 ter poročilo nadzornega odbora in častnega razsodišča. Sprejeli so program dela združenja in finančni načrt za 2019 in 2020. Delegati so tako podprli vse aktivnosti združenja v preteklem letu in izrazili podporo vodstvu Združenja Sever za vodenje aktivnosti v letu 2019 in 2020.


 • SPOMINSKA SLOVESNOST

  SPOMINSKA SLOVESNOST

  Dne 14.03.2019 smo se udeležili polaganja venca v Plaze nad Breginjem, v počastitev 75. letnice poboja partizanov zajetih v napadu na tabor II bataljona Briško- Beneškega odreda. Komemoracijo je organizirala KO ZZZB za vrednote NOB Kobarid. Slovesnosti so se udeležili tudi župan Občine Kobarid Marko Matajurc, polkovnik Aleksander Krasnov vojaški ataše Ruske Federacije predsednik KO ZZB za vrednote NOB Vojko Hobič in predsednik ZZZB za vrednote NOB občin Tolmin, Kobarid in Bovec Rok Uršič in predstavnik organizacije ANPI iz Italije.

  Dan se je zaključil ob prijetne druženju in pogovoru.                                                                             

  Foto in tekst Alojzij Mohorčič


 • TEKMOVANJE V STRELJANJU Z VOJAŠKO PUŠKO

  TEKMOVANJE V STRELJANJU Z VOJAŠKO PUŠKO

  V soboto, 09.03.2019, so se člani našega društva udeležili tekmovanja v streljanju s PAP M M59 na strelišču Mlake pri Vipavi, ki so ga organizirali pripadniki 1. Brigade SV. Iz pododbora Tolmin sta se udeležili tekmovanja dve ekipi in iz Nove Gorice dve ekipi., skupno pa je tekmovalo 44 ekip. Prva ekipa iz Nove Gorice je zasedla odlično 2 mesto, prva ekipa iz Tolmina je bila 4., druga ekipa iz Tolmina 10 in druga ekipa iz Nove Gorice 33.