• TRADICIONALNI POHOD NA POREZEN

  TRADICIONALNI POHOD NA POREZEN

  Dne 21.3.2021 smo člani VD Sever Severna Primorska in PVD za Primorko in Notranjsko, opravili pohod na Porezen v spomin na bitko na Poreznu 24.3.1945.


 • PARTIZANSKE SMUČINE CERKNO 45

  PARTIZANSKE SMUČINE CERKNO 45

  Dne 20.02.2021 je na Smučarskem centru Cerkno, v spomin na prvo partizansko smučarsko tekmovanje v okupirani Evropi, potekala krajša slovesnost. Slovesnosti so se, ob upoštevanju epidemioloških ukrepov vlade, udeležili tudi člani predstavniki Združenja SEVER in člani Društva veteranov Sever Severne Primorske skupaj s praporščakom.


 • POLAGANJE VENCA PRI SPOMENIKU V DOVCAH

  POLAGANJE VENCA PRI SPOMENIKU V DOVCAH

  V torek, 2. februarja 2021 ob 12.00 uri sta domoljubni delegaciji, KO ZB za vrednote NOB Komen in Nova Gorica pri spomeniku padlih borcev na kraju spopada v Dovcah pri Komnu položili venec in se poklonili z eno minutnim molkom. Letošnja obeležitev spomina na padle borce v Dovcah pri Komnu je zaradi slabe epidemiološke slike in preprečevanja širjenja virusa COVID-19 v Sloveniji potekala namesto tradicionalne množične prireditve le z polaganjem venca in poklonom, ki nas spominja na 77. obletnico napada Južnoprimorskega odreda na fašistično kolono.


 • POLAGANJE VENCA NA PEDROVEM

  POLAGANJE VENCA NA PEDROVEM

  V soboto, 30. januarja 2021 ob 11.00 uri sta domoljubni delegaciji, KO ZB za vrednote NOB Branik in Nova Gorica pri spomeniku padlih partizanov na Pedrovem nad Branikom položili venec. Letošnja obeležitev spomina na padle borce na Pedrovem je zaradi slabe epidemiološke slike in preprečevanja širjenja virusa COVID-19 v Sloveniji potekala namesto tradicionalne množične prireditve le z polaganjem venca.


 • POHOD OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

  POHOD OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

  Dne 19.12.2020 smo se izvedli 8. pohod iz Krtovšč v Gorenjo Trebušo ob prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti. Zaradi omejitev za zajezitev Covid 19 so pohod izvedli le predstavniki društev.


 • MAKUC DARKO-SLOVO

  MAKUC DARKO-SLOVO

  Dne 07.12.2020 je bitko z boleznijo izgubil naš dolgoletni član, prijatelj in veteran Darko MAKUC iz Tolmina. Darko je bil dolgoletni član našega društva. Ker je bil še delovnem razmerju, ni mogel biti zelo aktiven, se je pa odzval na vsako našo prošnjo za pomoč. Zaradi bolezni se je, umaknil na domačijo na Ponikve, kjer je v 60 letu tudi preminil.

  V sredo, 16.12.2020, smo ga pospremili k zadnjemu počitku na pokopališču na Šentviški Gori. Zaradi omejitev v zvezi zatiranja Covid 19, sta se pogreba udeležila praporščak in en član društva.

  Sinu Luku in drugim žalujočim izrekamo iskreno sožalje.