CERJE 2016

admin

V soboto, 24. septembra 2016, je pri pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju v sodelovanju z Občino Miren – Kostanjevica skupaj z veteranskimi in domoljubnimi organizacijami ter Gimnazijo Nova Gorica potekala tradicionalna slovesnost ob mednarodnem dnevu miru pod geslom „Pravica do prihodnosti“.

Prisotne sta nagovorila župan Občine Miren – Kostanjevica Mavricij HUMAR in polkovnik Emil VELIKONJA, poveljnik teritorialnega polka iz Ajševice. Slavnostni govornik pa je bil predsednik DZ Milan BRGLEZ, ki je poudaril krepitev strpnosti v mednarodnih odnosih. V programu, so sodelovali Orkester Slovenske policije, Oktet Sotočje, Lara Jankovič, Dijaki Gimnazije Nova Gorica in Klub mladih Tigrovcev. Ob tej priložnosti sta teritorialni polk 1. BR SV Ajševica in Občina Miren – Kostanjevica povabila prisotne na ogled otvoritve razstave slik udeležencev likovne kolonije „Junaška preteklost Primorske“. Slovesnosti so udeležili tudi naši člani Društva veteranov SEVER severne Primorske s praporščakom in praporom. Besedilo in foto: Vid Šibelja