CERJE TRIGLAV 1. DAN

 

V ponedeljek, 3. julija 2017, ob 6.00 uri nas je sedem pohodnikov, Janja Podgornik, Ivan Ambrožič, Jakob Čeferin, Stjepan Domjan, Jakob Sedej, Vojko Tušar in Marjan Sivka, krenilo na pot izpred Pomnika braniteljem slovenske zemlje na Cerju (343 m). Začetka pohoda so se udeležili tudi Mauricij Humar, župan občine Miren - Kostanjevica, Ivo Podberšič, podžupan občine Šempeter - Vrtojba, Boštjan Frančeškin, član občinske uprave občine Miren – Kostanjevica in Angel Vidmar, predsednik društva, ki so nam zaželeli srečno pot. Boštjan Frančeškin in Ivo Podberšič sta se nam nato pridružila na delu poti s Cerja do Mirna oz. Šempetra pri Gorici, prav tako pa se nam je na delu poti iz Podmarka do Nove Gorice pridružil tudi Marko Tribušon, podžupan Mestne občine Nova Gorica.

 

 

Pohodniki smo na poti obiskali sedeže, občin skozi katere nas je vodila pot, pri čemer nas je na občini Miren - Kostanjevica sprejel župan Mauricij Humar, na občini Šempeter - Vrtojba poleg podžupana Iva Podberšiča še tajnik občine Peter Ptičak, na Mestni občini Nova Gorica pa poleg podžupana Marka Tribušona tudi tajnik mestne občine Andrej Markočič.

 

Prav tako smo se ustavili na policijski upravi in policijski postaji v Novi Gorici, kjer sta nas sprejela in pozdravila direktor uprave Fabjan Kontestabile ter komandir policijske postaje Sejad Jušić.

 

Na poti smo obiskali spominska obeležja osamosvojitvene vojne 1991 in v počastitev bližajočega se dneva borca položili svečo pri spominskih obeležjih NOB v Novi Gorici ter Čepovanu, v Novi Gorici pa nas je sprejela in pozdravila tudi predsednica ZZB NOB Katjuša Žigon.

 

Na poti blizu Ravnice nas je že tradicionalno obiskal tudi Milan Božič (ZSČ) in poskrbel za okrepčilo, s katerim smo se okrepčali v vrtni uti na domu Jakoba Čeferina v Ravnici.

 

Prvega dne smo pot zaključili v Čepovanu in prenočili v domu Lovske družine Čepovan. Prvi dan sta za nas na poti in na cilju skrbela Igor Volk in Marinka Ambrožič.

 

Tekst: Marjan Sivka

Foto: Domjan Stjepan, Marjna Sivka