CERJE - TRIGLAV 2017

 

Danes v ponedeljek 3.7.2017 ob 06.00 uri se je sedmerica članov našega društva podala na pot iz Cerja do Triglava. Med pohodniki je tudi Janja Podgornik, ki bo že drugič v moški družbi Jakoba Čeferina, Jakoba Sedeja, Vojka Tušarja, Stjepana Domjana , Marjana Sivka in Ivana Ambrožiča prehodila pot od spomenika braniteljem Slovenske zemlje na Cerju do simbola slovenstva Triglava prehodila do petka 7.7.2017.

 

 

Pohod je že tretji, ki ga organizira Društvo veteranov SEVER Severne Primorske. Na Cerju sta jih zjutraj pozdravila Župan občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar in podžupan občine Šempeter- Vrtojba Ivo Podbersič, slednji se je s pohodniki odpravil na pot do Šempetra.

 

Srečno pot in lahek korak jim je zaželel tudi predsednik društva Angel Vidmar. Prvi dan bodo pohodniki prehodili pot do Čepovana, kjer bodo prespali v lovski koči LD Čepovan. Med potjo jih bodo sprejeli župani oziroma podžupani na Občini Miren Kostanjevica, Šempeter –Vrtojba in MO Nova Gorica. Pohodniki imajo pripravljena posebna darila v zahvalo Občinam z pomoč, ki jo nudijo našemu društvu. Na Triglavu pa bodo razobesili poleg zastave društva tudi zastave občin preko ozemlja katerih jih bo vodila pot.

 

 

 

Foto: Nevenka Vidmar