CERJE -TRIGLAV 2.DAN

V torek, 4. julija zjutraj, smo pohodniki nadaljevali pot do Mosta na Soči, kjer nas je pričakal in pozdravil člana društva in predsednik ZZB NOB Most na Soči Egon Devetak, v spremstvu katerega smo nato položili svečo pri spominskem obeležju NOB v naselju, prav tako pa nas je pozdravil član društva Senad Biščanin.

Na poti proti Tolminu nas je obiskal predsednik društva Angel Vidmar, ki je poskrbel za okrepčilo s svežimi dobrotami iz domačega sadovnjaka v Vipavski dolini, v nadaljevanju poti do Tolmina pa se nam je pridružila njegova žena Nevenka Vidmar. V Tolminu nas je sprejel in pozdravil predsednik ZZB NOB Rok Uršič, nato pa smo vsi skupaj s spremstvom obiskali spomenik NOB na tolminskem pokopališču in položili svečo. V družbi predsednika in spremstva smo nato obiskali še občino Tolmin, kjer nas je sprejel župan Uroš Brežan.

Pohodniki smo po postanku v Tolminu nadaljevali pot do Tolminskih korit, kjer so nas prijazno sprejeli in postregli v okrepčevalnici Korita. Po kosilu smo vstopili v Triglavski narodni park ter nadaljevali pot do naselja Tolminske Ravne, kjer sta Ivan Bratuž in Refik Hasanović, ki sta tega dne skrbela, da pohodniki niso bili lačni in žejni, poleg spoznavanja narave poskrbela tudi za spoznavanje družbe. Po okrepčilu nas je pot iz Tolminskih Raven vodila na planino Razor, kjer smo se srečali s pohodniki Ankaran – Triglav in prenočili v planski koči.

Tekst:Marjan Sivka

Foto: Domjan Stjepan, Marjan Sivka, Nevenka Vidmar