DAN DRŽAVNOSTI IN SLOVESNOST V ROŽNI DOLINI

V torek, 28. junija 2022,  na dan, ko so pred 31. leti potekali boji za osvoboditev mejnega prehoda v Rožni Dolini, je Društvo veteranov Sever Severne Primorske skupaj z MO Nova Gorica in občinami Renče-Vogrsko, Miren-Kostanjevica in Šempeter-Vrtojba in v sodelovanju z  OZVVS Veteran Nova Gorica organiziralo vsakoletno spominsko slovesnost v počastitev Dneva državnosti in v spomin na boje za osvoboditev mejnega prehoda Rožna Dolina v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Navzoče je s pozdravnimi besedami nagovoril dr. Klemen MIKLAVIČ, župan Mestne občine Nova Gorica. Slavnostna govornica pa je bila mag. Tatjana BOBNAR, ministrica za notranje zadeve Republike Slovenije, ki je spregovorila o takratnih dogodkih in današnjih razmerah v družbi.

Kulturni program, ki ga je vodila in povezovala Tanja PELOZ so oblikovali; ožji sestav orkestra slovenske Policije, vokalna skupina ODPEV in solist Aleks PAVLIN.

Poleg domačinov, uglednih gostov, mag. Tatjane BOBNAR, ministrice za notranje zadeve RS, vidnih predstavnikov okoliških občin, predstavnikov in članov domoljubnih društev, PU Nova Gorica in zamejstva so se slovesnosti udeležili številni člani ZVVS in številni člani Društva veteranov  Sever Severne Primorske s praporščaki in prapori.

 Povezava na videoposnetek

https://youtu.be/3aP1oyFCsjA

 

Tekst, foto in video: Vid Šibelja

 

 

 

Spominska slovesnost na MP Rožna Dolina - 28.06.2022