Dan državnosti v Kobaridu

V petek 21.6.2024 je društvo  veteranov Sever Severne primorske v sodelovanju z občino Kobarid in ZVVS Gornje Posočje, pripravilo kulturno prireditev v počastitev državnega praznika Dneva Državnosti v Kobaridu. Vse navzoče je nagovoril župan občine Kobarid Marko Matajurc, slavnostni govornik pa je bil predsednik društva Sever Severne Primorske in podpredsednik zveze društev Sever Angel Vidmar. Posebej je poudaril pomen ohranjanja spomina na osamosvojitvene procese, kakor tudi osamosvojitvene vojne, vse skupaj pa je simbolično povezal z imenom  kraja, kjer se je prireditev odvijala - Trgom Svobode.

 Ob zaključku, je na oder povabil župana občine Kobarid Marka Matajurc in mu izročil Zlati znak Združenja sever za dolgoletno prizadevno požrtvovalno delo, ter prizadevanj k izrednim uspehom Združenja.

 Kulturni program so pripravili Moški pevski zbor Justin Kogoj Dolenja trebuša, Mešani pevski zbor Sveti Anton Kobarid, recitatorji in glasbena skupina The time keepers Osnovne šole Simon Gregorčič in kantavtor Simon Skočič.  Mentorici recitatorske skupine Božici Špolad Žuber pa je bil v znak pozornosti izročen šopek cvetja.

 

Slike in tekst Alojzij Mohorčič