DAN DRŽAVNOSTI ZA GORIŠKO IN SPOMIN NA ROŽNO DOLINO

V sredo, 28. junija 2017 je v Mladinskem domu v Vrtojbi v organizaciji OZVVS Veteran Nova Gorica in soorganizaciji Društva veteranov SEVER Severne Primorske ter v sodelovanju z Mestno Občino Nova Gorica, Občino Šempeter – Vrtojba, Miren – Kostanjevica in Renče – Vogrsko potekala tradicionalna spominska slovesnost v počastitev 26. obletnice dneva državnosti in v spomin na osvoboditev mejnega prehoda v Rožni Dolini v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Navzoče je nagovoril Stojan COTIČ, podžupan Občine Miren - Kostanjevica. Slavnostni govornik pa je bil polkovnik Robert GLAVAŠ, poveljnik 1. brigade Slovenske vojske, ki je orisal takratne dogodke. Kulturni program, ki ga je vodil in povezoval Radoš BOLČINA so oblikovali; Mešani pevski zbor „Ciril Silič“ Vrtojba in Goriški pihalni orkester.

Poleg vidnih predstavnikov okoliških občin, predstavnikov PU Nova Gorica, veteranov Društva SEVER Severne Primorske in OZVVS so se slovesnosti udeležili številni praporščaki domoljubnih organizacij, veterani osamosvojitvene vojne in številni člani našega Društva veteranov SEVER Severne Primorske s praporom in praporščakom Domjanom Stjepan.

 

Tekst in foto: Vido Šibelja

Goriška dogajanja: Osrednja slovesnost v počastitev dneva državnosti