DAN SUVERENOSTI

Dne 25 oktobra 2018 sta Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever v sodelovanju z OZVVS Celje, PVD Sever za celjsko območje in Hišo kulture Celje na Celjskem sejmišču pripravili osrednjo slovesnost ob državnem prazniku dnevu suverenosti in 27. obletnici dokončnega umika JLA iz Slovenije.

Zbrane je nagovoril celjski župan Bojan Šrot. Slavnostni govornik je bil Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije. Slovesnost so svojo prisotnostjo počastili tudi predsednik Republike Slovenije, minister za notranje zadeve s sodelavci, državni sekretar v ministrstvu za obrambo s sodelavci, vršilka dolžnosti generalnega direktorja policije s sodelavci, predstavniki Generalštaba in enot Slovenske vojske, ruski veleposlanik v Sloveniji, idr.

Na prireditvi so sodelovali zastave in prapori Slovenske vojske, Policije, Specialne enote policije, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Zveze policijskih veteranskih društev Sever, Manevrske strukture narodne zaščite 1990 v TO in ONZ, pokrajinskih in območnih odborov ZVVS ter vseh policijskih veteranskih društev Sever.

Umetniški program so izvedli Policijski orkester pod taktirko Tomaža Kmetiča, pripovedovalci Maša Budič, Sara Dirnbek in Gregor Hribar, ter plesalci Ana Cvelfar, Kaja Vajdetič, Lia Hofman, Vita Vybihal, Ema Žurej, Eva Plevnik, Teja Drobnjak in Brina Dokl.

 Foto. Vid Šibrelja in Nevenka Vidmar