DRUŽABNO SREČANJE NA SORIŠKI PLANINI

Tako kot vsako leto smo se tudi ob letošnjem zaključku 33 spominskega pohoda na Triglav ob vračanju domov ustavili na Soriški planini na družabnem srečanju. Na srečanju se nam je pridružil tudi namestnik vojaškega atašeja Ruske federacije v Sloveniji podpolkovnik Sergej Banin in veterani vojne za Slovenijo iz Idrije, vsi skupaj smo preživeli prijetno popoldne.

Postanek smo izkoristili za podelitev priznanj pohodnikom četrtega organiziranega pohoda članov našega društva iz Cerja do Triglava. Za prvi pohod iz Cerja do Triglava so priznanje Prejeli: Emilija Čivčija, Silvana Pelicon in podpredsednik društva Milan Zupan. Trikrat pa sta to pot prehodila Florjana Podgornik in Marjan Sivka. Ambrožič Ivan, Čeferin Jakob, Tušar Vojko in Sedej Jakob pa so pot iz Cerja do Triglava prehodili že četrtič, Ambrožič letos prav od doma iz Kostanjevice na Krasu. Stjepan Domjan, pa je pot iz Cerja do Triglava prehodil že petič.

Pohoda iz Trente na triglav so se letos udeležili le trije pohodniki in sicer: Črnič Vinko, Bandelj Marjan in Rebek Jožko.

 HVALA VSEM, KI STE POHODNIKOM POMAGALI, HVALA VSEM TISTIM, KI STE TRUDILI Z ORGANIZACIJO OBEH POHODOV IN VSEH AKTIVNOSTI, KI STE JIH ZA PROMOCIJO DRUŠTVA OPRAVILI MED POHODOM.

Dogajanje na Soriški planini si lahko ogledate tudi na video posnetku od 40 minute posnetka naprej.

Foto: Nevenka Vidmar, Vid Šibelja, Jožko Člekovič

Video: Vid Šibelja

URL videoposnetek, Soriška Planina

 https://youtu.be/tj05wGxoGoM

 

33. spominski pohod na Triglav – slovesnost na Pokljuki