JERKIČ MITJA-ZADNJE SLOVO

V petek, 7. aprila 2023, je po daljši bolezni umrl veteran, član društva, še aktiven policist na PP Tolmin Mitja JERKIČ. Od njega smo se poslovili v petek, 14. aprila 2023, na pokopališču v Tolminu. Pogreb sta na njegovo željo organizirala skupaj Policija in naše društvo. Poslovilne besede je v imenu obeh izrekel načelnik PP Tolmin Boris ZORKO.

Mitja se je rodil 1969 in po osnovni šoli izbral poklic miličnika. Po končani kadetnici je pričel delati v OM Kobarid. Kmalu je bil premeščen na OM Most na Soči, kjer je bil do zaprtja le-tega. S sodelavci je bil premeščen na PM Tolmin, kjer je delal do smrti, večino časa kot vodja varnostnega okoliša Tolmin.

Mitja je posebej izstopal s svojo toplino do bližnjega, pripravljenostjo pomagati in veselo naravo. Igral je harmoniko, vsi pa smo poznali njegovo ljubezen do petja. Marsikdaj smo obmolknili ob njegovi izvedbi pesmi Franka SINATRE in Elvisa PRESLEYA. Sedaj ne bomo več v živo slišali njegovega glasu, vendar se ga bomo spominjali po njegovih dejanjih.

 

Foto: E. Gerbec