KOLESARSKI MARATON

V petek 16.6.2018 smo soorganizatorji ; OZVVS Ajdovščina – Vipava, Društvo veteranov SEVER Severne Primorske, Kolesarski klub Dobrovo in   Kolesarski klub IZVIR Vipava ter PO ZVVS   Severnoprimorska organizirali že 12. Tradicionalni kolesarski maraton PO POTEH OBELEŽIJ VOJNE 1991.

Kolesarji, spremljevalci , vodstvo maratona, policisti, redarji na motorjih in ostali, ki so skrbeli za varnost kolesarjev smo se zbrali pred vojašnico v Vipavi. Tokrat, verjetno zaradi varnostnih razlogov so bila vhodna vrata v vojašnico zaprta. Formalnosti smo tako opravili kar na parkirišču in se odpravili na 75 kilometrsko kolesarjenje po dolini Branice, mimo Dornberka, Šempetra do Novega Gorice in nato nazaj proti Vipavi. Okoli 80 kolesarjev večjih težav s premagovanjem poti ni imelo. Policisti, reditelji in ostalo spremljevalno osebje je odlično opravilo svoje delo. V Novi Gorici so se kolesarji odpočili, okrepčali in se odpravili na drugi del poti proti Ajdovščini oziroma Vipavi. Ob zgoščenem prometu (saj je bila avtocesta med Vipavo in Selom zaprta) so kolesarji varno   brez nesreč pripeljali v Vipavo, kjer se je zaradi varnosti verjetno zopet nekaj zapletalo. Kljub temu so se udeleženci in spremljevalci lahko okrepčali z vojaškim pasuljem.

Kolesarjenje je bilo tokrat   vsaj ob soorganizaciji Društva veteranov SEVER Severne Primorske organizirano zadnjič.

Vsem se zahvaljujemo za pomoč in sodelovanje, tako našim članom, policiji, SV, kakor tudi številnim posameznikom, ki so nam pomagali pri organizaciji in zavarovanju kolesarjenja na vseh 12 maratonih.

 Teks in foto: Angel Vidmar