MIHAEL OGLAJNER- IN MEMORIAM

 V sredo 20. 9. 2023, smo se na pokopališču v Stari gori, na zadnji poti  poslovili od  člana društva Mihaela OGLAJNER (3.5.1962 – 17.9.2023).

Oglajner Mihael je po končani kadetski šoli za miličnike v Tacnu leta 1981, začel službeno dolžnost miličnika na Postaji milice v Novi Gorici. Na karierni poti je nato opravljal naloge pomočnika vodje varnostnega okoliša, že leta 1985 pa tudi za vodjo varnostnega okoliša na postaji milice v Novi Gorici. Po zaključku višje šole za notranje zadeve kot komandir oddelka milice Kostanjevica, nato  pa  pomočnik komandirja oddelka milice na Dobrovem. Leta 1996 je diplomiral na visoki policijski varnostni  šoli in bil  premeščen v urad kriminalistične službe na policijski upravi v Novi Gorici  kot vodje  skupine v oddelku za operativno, nato pa na naloge komandirja Policijskega oddelka v Šempetru in komandirja Policijske postaje v Ajdovščini. Od leta 2006 dalje do upokojitve (2014)  je naloge opravljal  v Sektorju uniformirane policije  v oddelku  za splošne policijske naloge na Policijski upravi v Novi Gorici.  

Po upokojitvi je Oglajner  aktivno deloval  v Društvu veteranov Sever Severne Primorske, kot predsednik pododbora Nova Gorica - Šempeter.

 Piš vetra v krošnjah teh veličastnih dreves ti bo bel zadnjo pesem nam pa bo prinašal   blag spomin  nate in nas spominjal na vse tiste  lepe trenutke, ki smo jih smeli  deliti s tabo.