OBISK NA OSNOVNI ŠOLI PODBRDO

Obisk in pogovor z učenci devetega razreda osnovne šole Simona Kosa Podbrdo sva opravila 22.05.2017 skupaj z kolegom veteranom predsednikom ZVVS Gornje Posočje Metod Ciril Lebanom.

Predavanje in pogovor je trajal dve šolski uri, vsak je predstavil svoj del doživljanja osamosvojitvenega obdobja in v njem opisal vlogo TO in Milice v osamosvojitvenem dogajanju in med 10 dnevno vojno ter po njej do polnega priznanja. Sam sem opisal vlogo takratne milice v pripravah na osamosvojitev, akcijo Sever in delovanje med in po vojni za samostojno državo. Odziv učencev je bil je bil izjemen, saj so zavzeto poslušali in tudi postavljali vprašanja, celo na račun šolskega odmora.

Drago Skrt

 ZAHVALA RAVNATELJICE OSNOVNE ŠOLE

Spoštovani!

Hvala za poslane slike in še lepša hvala za zelo poučno domoljubno predavanje, ki je naše devetošolce močno nagovorilo in se jih tudi močno čustveno dotaknilo. Vam gospod Metod Ciril Leban in gospodu Dragu Skrt se še enkrat iskreno zahvaljujem za res odlično izvedeno predavanje in pogovor z učenci.

Imam še prošnjo in sicer, če lahko vaše poslane slike objavimo na spletni strani naše šole, s kratkim opisom predavanja.

Iskrena hvala in vse dobro.

Polona Kenda, ravnateljica OŠ Simona Kosa Podbrdo