OBISK RUSKIH IN SLOVENSKIH GARDISTOV

V ponedeljek 27.7.2014 je v organizaciji našega društva in občine Ajdovščina na našem območju potekal obisk pripadnikov gardne enote ruske vojske in gardne enote slovenske vojske. Obisk se je pričel s polaganjem venca v spominskem parku na Trnovem, kjer smo se poklonili spominu na padle borce ruskega bataljona v 2 svetovni vojni. Obisk se je nadljeval z ogledom trga Evrope v Novi Gorici. Glavni del obiska je letos poteka v Ajdovščini, kjer je gardiste ter namestnika ruskega vojaškega atašeja v Sloveniji in poveljnika enote za protokol slovenske vojske sprejel župan Marjan Poljšak.Po kosilu so si gostje ogledali mesto Ajdovščina in se pripravili na nastop na Lavričevem trgu v Ajdovščini.Nastop so si ogledali tudi kamndidati za vojake iz vipavske vojšnice. Velika množica občanov je napolnila ajdovski osrednji trg, kjer so navzoče pozdravili Župan Marjan Poljšak, predstavnik Ruske vojske in poveljnik enote za protokol SV. Za uspešno realizacijo obiske gre zahvala Občini Ajdovščina in našemu članu Dragu Kosmaču. Foto: N. Vidmar