ODKRITJE SPOMINSKEGA OBELEŽJA V GRGARJU

V petek, 25. maja 2018 je v Grgarju v sodelovanju Območnega Združena vojnih veteranov za Slovenijo (OZVVS) „VETERAN“ Nova Gorica, Društvom veteranov SEVER Severne Primorske, Mestno Občino Nova Gorica in Krajevno skupnostjo Grgar potekala slovesnost ob odkritju spominskega obeležja z obdobja osamosvojitvene vojne 1991 leta, ki spominja na obdobje, ko smo si izbojevali svojo državo - Republiko Slovenijo.

Navzoče na slovesnosti so pozdravili; Matej ARČON, župan mestne Občine Nova Gorica.

Častni gost in slavnostni govornik pa je bil Alojz KOVŠCA, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, ki nas je spomnil na dogajanja iz pred 27. leti ob osamosvojitveni vojni, ki sta skupaj tudi odkrila spominsko obeležje. Sledilo je podelitev priznanj najzaslužnejšim, ki sta jih podelila, Srečko Lisjak, predsednik OZVVS „Veteran“ Nova Gorica in Angel Vidmar, predsednik Društva veteranov Sever Severne Primorske in podpredsednik Združena Sever.

Kulturni program, ki ga je vodila in povezovala Petra Kokoravec so oblikovali; Moški pevski zbor Lipa Ravnica, Kulturno društvo GRGAR in Bralni klub Grgar.

Poleg številnih veteranov, domačinov in uglednih gostov, Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije so se slovesnosti udeležili številni praporščaki ZVVS, domoljubnih Društev in Društva veteranov SEVER Severne Primorske s prapori.

 

Tekst foto in video: Vid Šibelja

 

URL videoposnetek:

https://youtu.be/s_tjdHDLNu4