OTVORITEV RAZSTAVE VOJNA IN MITI

V četrtek 2.8.2018 je bila v pritličju stolpnice EDA centra v Novi Gorici odprta razstava VOJNA IN MITI. Razstava je v Slovenijo prišla iz Bratislave, saj gostuje po številnih evropskih državah. Razstava, tako fotografska kot multimedijska, predstavlja   dogodke iz 2. svetovne vojne, ter boj zoper nacizem in fašizem. Razstavo je bila postavljena pod pokroviteljstvom veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji. Otvoritve razstave sta se udeležila tudi veleposlanik Ruske federacije v Sloveniji dr. Doku Zavgajev in župan MO Nova Gorica Matej Arčon.

Slovesnosti so se udeležili predstavniki veleposlaništva in Ruskega centra znanosti in kulture, ter predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij, ki delujejo v okviru Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije.

Podrobnosti o dogodku si lahko ogledate na fotografijah in video posnetku. Prav gotovo razstave v Novi Gorici ne bi bilo brez izredno velikega prispevka in truda našega člana Draga Kosmača. Naj se na tem mestu zahvalimo tudi neutrudnemu snemalcu in oblikovalcu video posnetkov ne samo te slovesnosti temveč tudi številnih drugih prireditev v okviru našega društva tudi našem članu Vidu Šibelji.

 

Foto: Nevenka Vidmar in Vid Šibelja

Video: Vid Šibelja