PARTIZANSKE SMUČINE CERKNO 45

Na smučarskem  centru Cerkno je   v soboto 29. januarja  2022 potekalo smučarsko tekmovanja v okviru 45. Partizanskih smučin. S tekmovanjem so domoljubne in veteranske organizacije obeležile  spomin na dogodke iz leta 1945, ko so 20. in 21. januarja, ko sov Cerknem in okolici potekala partizanska smučarska tekmovanja. Na tekmovanje je bilo prijavljenih 210 tekmovalcev. Na odlično pripravljeni progi LOM-4 in jasnem sončnem vremenu so tekmovali borci in člani Zveze združenj borcev za vrednote NOB, Zveza veteranov vojne za Slovenijo je izvedla 17. člansko prvenstvo, svojo tekmo pa smo imeli tudi člani društev Sever in člani Zveze slovenskih častnikov. 

Na otvoritveni slovesnosti sta zbrane nagovorila župan občine Cerkno Gašper Uršič in predsednik Organizacijskega odbora Partizanske smučine-Cerkno 45 Miha Butara.V kategoriji veteranov Sever je od 71 prijavljenih nastopilo 56 tekmovalk in tekmovalcev iz osmih društev Sever. Med policijskimi veterani je zmagala ekipa PVD Sever Maribor, pred PVD Sever za Pomurje in PVD Sever Ljubljana. Naše društvo sta zastopala Erika Grbec in Igor Gerbec.

Naši člani so seveda pomagali tudi pri vseh ostalih organizacijskih aktivnostih, za uspešno izvedbo tekmovanja.

Pokale in medalje ekipam in najboljšim posameznikom v kategoriji društev Sever sta podelila mag. Darko Repenšek, predsednik komisije za šport pri ZPVDS in Anton Pozvek, generalni sekretar ZPVDS.

Foto: Anton Pozvek