POHOD 9.KORPUSA

Društvo veteranov “SEVER“ Severne Primorske, pododbor Tolmin je v sodelovanju z Združenjem borcev za vrednote NOB Tolmin dne 20.12.2014 organiziral 2. pohod, ob 71. letnici ustanovitve IX. Korpusa NOVJ. Iz Krtovšč (gostišče Makuc) se je okoli 30 pohodnikov odpravilo do spomenika padlim v II. svetovni vojni v Gorenji Trebuši, kjer je bil položen venec ob postroju praporjev. Od smo se odpravili do spominske plošče ki spominja na ustanovitev IX. Korpusa NOVJ. Pohodnike je pozdravil predsednik pododbora Tolmin Drago SKRT, zatem pa še predsednik KS Gorenja Trebuša Franc LIčER in predstavnik Društva za ohranitev spomina na pohod XIV. divizije iz Laškega Konrad ZEMLJIč. Slavnostni govornik je bil predsednik Društva veteranov “SEVER“ Severne Primorske Angel VIDMAR. Pri izvedbi programa so nam pomagali pevci iz Dolenje Trebuše in učenci OŠ Dušan MUNIH iz Mosta na Soči. Za dobrodošlico pa je poskrbela družina BRATUŽ. Tekst: D. Komar Foto: različni avtorji