POHOD CERJE TRIGLAV 2. DAN

admin

Drugi dan 5.7.20916 so se pohodniki po prespani noči v lovskem domu, po čepovanskem dolu, skozi zaselek Vrata, napotili do Mosta na Soči, kjer jih je pričakal in pozdravil član društva Senad Biščanin. Nato so nadaljevali pot do Tolmina in se srečali z Dušanom Komarjem, članom društva iz pododbora Tolmin, nato pa so vsi skupaj obiskali občino Tolmin, kjer jih je sprejel župan Uroš Brešan, ki je pohodnikom podaril občinsko zastavo.

V Tolminu so pohodniki obiskali tudi policijsko postajo, kjer jih je sprejel pomočnik komandirja Boris Zorko, policisti Policijske postaje Tolmin, pa so tega dne poleg Milenke Ambrožič poskrbeli tudi za logistiko pohodnikov. Pohodniki so po postanku v Tolminu nadaljevali pot skozi Zatolmin proti Tolminskim koritom, kjer so vstopili v Triglavski narodni park, ter preko hudičevega mostu in mimo Dantejeve jame nadaljevali pot do naselja Tolminske Ravne. Iz Tolminskih Raven so se povzpeli na planino Razor (1315 m), kjer so se srečali s pohodniki Ankaran – Triglav in prenočili v planski koči. Tekst: Marjan Sivka Foto: Marjan Sivka, Janja Podgornik, Domjan Stjepan