POHOD CERJE-TRIGLAV 5. DAN

admin

Petega dne 8.7.2016 so vsi pohodniki v jutranjih urah krenili od Tržaške koče na Doliču proti Triglavu, kjer jih je na Triglavskih podih spremljalo spremenljivo vreme, ki pa se je z vsakim osvojenim metrom izboljševalo.

Na melišču pod steno Triglavske škrbine so se pohodniki ponovno srečali s pohodniki Nanos – Triglav in pohodniki Radovljica - Triglav, nato pa so se po zelo zahtevni zavarovani poti, čez Triglavsko škrbino povzpeli na vrh Triglava (2864 m). Na vrhu Triglava, kjer je sledilo krajše druženje z ostalimi pohodniki, pa so se pohodnikom našega društva pridružili tudi trije pohodniki iz Gorice, Števerjana in Doberdoba. Ker so se pohoda udeležili tudi pohodniki, ki so na vrh Triglava pristopili prvič, so bili tradicionalno planinsko krščeni. Za tem so vsi skupaj sestopili z vrha do Triglavskega doma na Kredarici (2515 m) in se udeležili spominske slovesnosti ter družabnega srečanja, pohodniki pa so v domu na Kredarici tudi prenočili. Tekst: Marjan Sivka Foto: Marjan Sivka, Janja Podgornik, Domjan Stjepan