POHOD NA TRIGLAV 2015

Letošnji pohod na Triglav v organizaciji Društva veteranov SEVER Severne Primorske se je začel z začetkom pohoda 8 naših članov dne 7.7.2015 od spomenika braniteljem slovenske zemelje na Cerju proti Triglavu. Dne 9.7.2015 je druga skupina 14 pohodnikov krenila na pot proti Triglavu iz Zadnjice. Obe skupini pohodnikov sta se združili na Doliču, kjer so skupno nadaljevali pot proti vrhu Triglava.Vsi pohodniki našega društva so nato uspešno prišli na vrh našega očaka Triglava dne 10.7.2015 dopoldan. V soboto 11.7.2015 so pohodniki s pohodom zaključili na osrednji prireditvi 30. spominskega pohoda TRIGLAV – SIMBOL SLOVENSTVA, ki ga organizirajo; Združenje borcev za vrednote NOB, Veterani vojne ´91 (ZVVS in SEVER) in Slovenski častniki. Spominski pohod je posvečen partizanskim patruljam, ki so se povzpele na vrh Triglava v letu 1944 in 70. obletnici osvoboditve ter konca druge svetovne vojne. Foto: Pohodniki