POHOD TREH VOJN

V nedeljo 11 maja 2014 smo soorganizatorji Krajevna skupnost Ravnica, Društvo Soška fronta, OZVVS Veteran Nova Gorica, OZB borcev za vrednote NOB Nova Gorica, območno združenje slovenskih častnikov Nova Gorica in naše društvo, organiziralo že tretji pohod na Škabrijel, ki smo ga poimenovali. POHOD TREH VOJN. Dopoldan so se pohodniki iz različnih smeri odpravili na Škabrijel, ki je znan po tragičnih dogodkih v 11 soški bitki v I. svetovni vojni. V Ravnici pa so se pohodniki poklonili spominu na padle v drugi svetovni vojni in obudili spomin na tankovsko četo, ki je bila ustanovljena v vojni za samostojno Slovenijo iz zaseženih taknov JA in je delovala na območju Ravnice. Na zaključni slovesnosti je bil slavnostni govornik Jože Šušmelj, navzoče pa so pozdravili še predsednik KS ravnice Aleš Dugulin, župam MONG Matej Arčon in vodja koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij goriške Angel Vidmar. Foto: iz arhiva društva.