PREDAVANJE IN PODELITEV MEDALJ V TOLMINU

V soboto, 8. oktobra 2022, smo v Tornijevi dvorani v Tolminu organizirali podelitev državnih odlikovanj in predavanje v zvezi vloge ONZ – Milice ob osamosvojitvi Slovenije.

V prvem delu je predsednik našega društva Angel VIDMAR opravil predavanje – predstavitev teme okoli vloge ONZ – Milice v času osamosvajanja Slovenije. Zajel je obdobje od pomladnih gibanj v Sloveniji, do dokončne osamosvojitve in odhoda zadnjega vojaka JA z ozemlja republike Slovenije.

V nadaljevanju sta Angel Vidmar  predsednik Društva veteranov SEVER Severne Primorske in podpredsednik Združenja SEVER in Senad BIŠĆANIN podpredsednik pododbora Tolmin  članom društva iz pododbora Tolmin podelila spominske medalje. Medalje je ob 30. obletnici samostojne in neodvisne države Republike Slovenije podelila vlada RS. Dogodka sta se udeležila tudi Maša KLAVORA podžupanja v funkciji županje občine Tolmin in Rok URŠIČ predsednik ZB za vrednote NOB Bovec, Kobarid,  Tolmin, ki sta prisotne tudi nagovorila. S pesmijo so dogodek popestrili članice in člani Kulturnega društva folklorna skupina razor Tolmin.

Po podelitvi je sledilo prijateljsko druženje veteranov.

Tekst: D. Komar

Foto: GERBEC