PRVA TEKMA V TAKTIčNEM STRELJANJU

Admin
V soboto 19. marca 2011 je bilo na strelskem vadbišču črnotiči organizirano prvo tekmovanje v policijsko situacijsko – taktičnem streljanju. Tekmovanja v organizaciji PVD Sever za Primorsko in Notranjsko in Službo generalnega direktorja policije GPU so se udeležili slovenski policisti, vabljeni pa so bili tudi policisti iz Italije. Vseh udeležencev je bilo 76. Tekmovanje v praktičnem streljanju je obsegalo pet strelskih prog z različnimi situacijami v katerih se lahko znajdejo policisti pri svojem delu, ena proga pa je bila namenjena natančnemu streljanju. Uporabljali smo kratkocevno orožje v osebni zadolžitvi, na eni progi pa je šlo za kombinacijo kratkocevnega in dolgocevnega orožja. Barve našega društva so zastopali Martin Humar, Herman Okroglič in Miran Marega. Tekmovanja se je udeležilo 44 slovenskih policistov, naši trije tekmovalci so se uvrstili v deseterico najboljših. Martin Humar je zasedel odlično 2. mesto, Miran Marega 7. mesto in Herman Okroglič 9. mesto. Na fotografiji so naši udeleženci v novih oblačilih s katerimijih je opremilo naše društvo. Besedilo in slike Miran Marega