SKUPŠČINA ZDRUŽENJA SEVER

Dne 10.3.2018 je v Kranjski gori potekala programsko volilna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev SEVER.

Po poteku štiriletnega mandatnega obdobja, in še posebno intenzivnega dela  v zadnjem letu je 116 delegatov 12 društev članic Združenja  zaključilo, da je delo Združenja uspešno. Skupščine so se udeležili tudi gostje: Boštjan Šefic, državni sekretar v Ministrstvu za notranje zadeve, Tomaž Pečjak, vodja službe generalnega direktorja policije, mag. Boštjan Glavič, direktor Policijske uprave Kranj, Damjan Lepoša, komandir Policijske postaje Kranjska Gora, podpolkovnik Tomislav Komac, predstavnik Generalštaba Slovenske vojske,Marjan Grabnar, podpredsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Janez Podržaj, predsednik Zveze društev vojnih invalidov Slovenije, genmaj dr. Aloj Šteiner, predsednik Zveze slovenskih častnikov, Mihael Burilov, podpredsednik IPA Sekcija Slovenija, Fedja Pobegajlo, generalni direktor Hit Alpinea d.d. in Bogdan Janša, podžupan občine Kranjska Gora. Tudi v prihodnjem štiri letnem mandatnem obdobju Združenje čaka veliko  aktivnosti pri obeleževanju  pomembnih dogodkov in osamosvajanja Slovenije. Primerno je potrebno obeležiti trideseto obletnica akcije SEVER, MSNZ in seveda osamosvojitvene vojne.

Skupaj z društvi in upravnim odborom Združenja ter ožjim vodstvo v katerega so bili izvoljeni: dr. Tomaž Čas za predsednika, Jože Mencin, Alojz Klančišar in Angel Vidmar za podpredsednike, se bo potrebno potruditi za uspešno delo Združenja tudi v prihodnje.

V ostale voljene organe Združenja pa so bili izvoljeni: predsednik nadzornega odbora dr. Peter Pungartnik – PVDS za Koroško, člani nadzornega odbora Drago Velički – PVDS za Koroško,  Alojz Vrbnjak – PVDS Zasavje, Ivan Bratuž - DVS S. Primorske, Mira Danko – PVDS Posavje in Radislav Gašparič – PVDS za celjsko območje, predsednik častnega razsodišča je postal Marjan Starc – PVDS Ljubljana, člani častnega razsodišča pa Ljudmila Kovačič – PVDS za Pomurje, mag. Dušan Ferenčak – PVDS za Koroško, Miran Bokalič – PVDS Zasavje in Jože Kos – PVDS Dolenjska in Bela krajina.

 Foto: Vido Šibelja