SKUPŠČINA ZDRUŽENJA SEVER

V nedeljo, 21. junija 2020 je bila v dvorani Lopan v Mislinji redna letna skupščina Zveze policijskih veteranskih društev Sever. 106 delegatov iz 12 policijskih veteranskih društev je obravnavalo in potrdilo poročilo o delu Združenja Sever in finančno poročilo za leto 2019 ter poročilo nadzornega odbora in častnega razsodišča. Sprejeli so program dela združenja in finančni načrt za 2020. Delegati so tako podprli vse aktivnosti združenja v preteklem letu in izrazili podporo vodstvu Združenja Sever za vodenje aktivnosti v letu 2020.

Delegati so se z enominutnim molkom in polaganjem venca pri spomeniku poklonili padlim miličnikom v osamosvojitveni vojni leta 91. Z nagovori so počastili skupščino povabljeni gostje; Bojan Borovnik, župan Občine Mislinja, Anton Travner, generalni direktor policije in drugi predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij. Na nadomestnih volitvah na skupščini je bil izvoljen nov podpredsednik ZPVDS in sicer Bojan Lunežnik iz PVD Maribor. Kulturni program so prispevali sekstet Orkestra slovenske policije.

Skupščine smo se udeležili tudi delegati našega Društva veteranov Sever Severne Primorske; Bruno Ipavec, Marjan Sivka, Izidor Krapež, Vid Šibelja, Srečko Lindič, Zvone Kelher, Milan Zupan, Stjepan Domjan, Janko Mencinger in Angel Vidmar. Po zaključku je sledilo prijetno druženje in nato povratek priti domu.

 

Tekst in foto : Vid Šibelja