SLAVNOSTNA SEJA OBČINSKEGA SVETA OBČINE TOLMIN

V četrtek, 26.maja, je v sklopu praznovanja občinskega praznika v kinogledališču potekala slavnostna seja občinskega sveta Občine Tolmin.

Zbrane je še zadnjič nagovoril župan Uroš Brežan, v kulturnem programu pa so nastopili Jazz Punt Small Band in plesni skupini Frika in D(m)ame.

Osrednji del prireditve je pripadel letošnjim občinskim nagrajencem. Marica Mrak je prejela Plaketo Občine Tolmin za življenjsko delo na področju humanitarnosti, prostovoljstva in pomoči sočloveku. Priznanje Občine Tolmin je za življenjsko delo na področju športa prejel Vladimir Mavri, za dolgoletno uspešno delo na področju plesnega ustvarjanja, s katerim je ples vnašala v vsakodnevna življenja tako mladih kot odraslih, pa Suzana Kovačič. Društvo za ohranjanje in razvoj Tolmina za 10-letno delo za ohranjanje nesnovne dediščine Tolmina in sodelovanje pri usmeritvah za skladen razvoj mesta ter Medobčinsko društvo invalidov Krn Tolmin za 40-letno delo invalidskega društva na področju socialnega varstva, pa sta prejeli Zahvalo Občine Tolmin.

Slavnostne seje so se poleg vidnih predstavnikov Občin Tolmin, Kobarid in Bovec, udeležili tudi predstavniki Društva veteranov Sever Severne Primorske iz pododbora Tolmin.