SLOVESNOST NA KRIŽNI GORI -2020

V soboto, 10. oktobra 2020 je na Križni gori nad Colom pri spominskem obeležju avtorja pesmi Vstala Primorska, dr. Leva SVETEK – Zorin v sodelovanju z ZZB za vrednote NOB Ajdovščina – Vipava, Občino Ajdovščina, OZVVS Ajdovščina – Vipava, Društvom veteranov SEVER Severne Primorske in Društvom TIGR potekala tradicionalna spominska slovesnost, ki beleži 76-obletnico nastanka pesmi Vstajenje Primorske.

 

Navzoče je nagovoril Božo NOVAK, predsednik ZZB za vrednote NOB Ajdovščina – Vipava, ki je v podobi biografije podrobno orisal življenje dr. Leva SVETEK - Zorin in nastanek Primorske himne Vstajenje Primorske. Slovesnosti so se pridružili tudi pohodniki Društva veteranov Sever Severne Primorske pod vodstvom našega člana Bruna IPAVEC, ki so se z zbirnega mesta na Valinovžah v naselju Gozd podali na pot in prišli na slovesnost k spominskemu obeležju na Križno goro. Slovesnosti smo se udeležili tudi člani našega Društva veteranov SEVER Severne Primorske s praporom in praporščakom Izidorjem KRAPEŽ.

Letošnja slovesnost je zaradi omejitev, povezanih s preprečevanjem širjenja okužb z virusom SARS-Cov-2, potekala v ožjem krogu udeleženih.

 Povezava na videoposnetek

https://youtu.be/nsyKWfhM-DU

  

Tekst in video: Vid Šibelja

Foto: Nevenka Vidmar in Vid Šibelja

Slovesnost na Križni gori nad Colom - 2020

.


Letošnja slovesnost je zaradi omejitev, povezanih s preprečevanjem širjenja okužb z virusom SARS-Cov-2, potekala v ožjem krogu udeleženih.


Vir: Vid Šibelja