SLOVESNOST OB DNEVU DRŽAVNOSTI V AJDOVŠČINI

V soboto, 19. junija 2021 ob 19.00 uri, je na prenovljenem Lavričevem trgu v Ajdovščini, Društvo veteranov Sever Severne Primorske v sodelovanju z Občino Ajdovščina, ob Dnevu državnosti in 30 let samostojne Slovenije organiziralo osrednjo slovesnosti v občini Ajdovščina . Na slovesnosti je nastopil Policijski orkester in  z gostoma Evo ČERNE in Aleksom PAVLIN.

Zbrane je uvodoma pozdravil Tedaj BEOČANIN, župan Občine Ajdovščina. Slavnostni govornik pa je bil Angel VIDMAR, podpredsednik Združenja Sever in predsednik Društva veteranov Sever Severne Primorske, ki je orisal dogodke pred in zadnjih 30 let po osamosvojitvi Slovenije.

Dogodek v počastitev dneva državnosti  in 30 letnice samostojnosti je bil prvi večji dogodek na Lavričevem trgu v Ajdovščini po njegovi prenovi. Orkester, ki ga sestavljajo akademsko izobraženi glasbeniki, je izjemno kakovosten in prepoznaven v Sloveniji in izven nje. Od leta 1994 je uradni protokolarni orkester Republike Slovenije in nastopa na vseh visokih državnih in protokolarnih dogodkih, prireja pa tudi samostojne koncerte po Sloveniji. Izvaja široko paleto glasbenih žanrov, od klasike do jazza, glasbeniki radi sodelujejo tudi z gostujočimi dirigenti in vokalisti. Na koncertu ob dnevu državnosti v Ajdovščini sta  tako nastopila Eva Černe in njen učenec Aleks Pavlin.

Za odlično izpeljano slovesnost, se Društvo veteranov Sever Severne Primorske ZAHVALJUJE;

Policijskemu orkestru in maestru Nejcu BEČANU , Občini Ajdovščina in  županu Tadeju BEOČANINU, pevki Evi ČERNE, glasbeniku Aleksu Pavlin, voditeljici programa in sodelavki občinske uprave  Aleksandri HAIN, Generalni policijski upravi za sodelovanje, vsem prostovoljcem, ekipi prve pomoči, Ljudski univerzi in članom domoljubnih in veteranskih organizacij za pomoč.

Povezava na videoposnetek

Foto: Polona Ipavec