SLOVESNOST V LOKAVCU

V Lokavcu pri Ajdovščini je bila v petek 19.10.2018 slovesnost v počastitev državnega praznika Dneva Suverenosti in obletnici umika zadnjega vojaka JA z območja Severne Primorske. Prireditev vsako leto izmenično organizira OZVVS Ajdovščina in Vipava in Društvo veteranov SEVER Severne Primorske. Letos je bilo za organizacijo zadolženo  Društvo veteranov SEVER Severne Primorske.

Dan suverenosti in umik zadnjega vojaka JA s Severne Primorske je bil obeležen s koncertom Policijskega orkestra in solisti. Na prireditvi je nastopil celotni orkester in solisti Irena Yebuah Tiran, Matjaž Mrak in domačinka Maja Bratina. Obiskovalci so napolnili dvorano Edmunda Čibeja v Lokavcu in prisluhnili orkestru ter solistom, ki so pripravili zanimiv večer z izvajanjem predvsem domačih zimzelenih melodij.

Navzoče je nagovoril Angel Vidmar predsednik društva in predsednik sveta Krajevne skupnosti Lokavec. Poleg podžupana občine Ajdovščina Alojza Klemenčiča se je slovesnosti udeležil tudi dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja SEVER, ki je Občini Ajdovščina izročil tudi srebrni znak Združenja SEVER za večletno pomoč in sodelovanje s policijskimi veterani. Obiskovalci so si lahko v dvorani ogledali tudi razstavo o osamosvojitveni vojni.

Foto: Vid Šibelja in Nevenka Vidmar