SLOVESNOST V NOVI GORICI

Dne 18.12.2021 je v novogoriškem Kulturnem domu potekala slovesnost od državnem prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti in 30 obletnici  samostojnosti Slovenije. Slovesnost  ob kateri bi bil osrednji dogodek  koncert policijskega orkestra je v svojem  načrtu dela za jubilejno leta 2021 načrtovalo Društvo veteranov SEVER Severne Primorske.

K so organizaciji  sta bili  povabljeni tudi Mestna občina Nova Gorica in Policijske uprava Nova Gorica. Kljub ukrepom  zaradi preprečevanja epidemije smo smelo pristopili k organizaciji in ob upoštevanju veljavnih navodil koncert tudi uspešno organizirali. Občinstvo v veliki dvorani Kulturnega doma je bilo ob glasbi  celotnega orkestra  pod vodstvom dirigenta Nejca Bečana in nastopu solistke Mojce Štoka -Moye navdušeno. Navzoče sta najprej pozdravila Fabjan Kontestabile, direktor Policije uprave Nova Gorica in Angel Vidmar, podpredsednik  Zveze policijskih veteranskih društev SEVER in predsednik Društva veteranov SEVER Severne Primorske. Slavnostni govornik na prireditvi je bil  župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič. Slovesnost se je z nekaj dodatnimi skladbami  v izvedbi policijskega orkestra končala v prijetnem vzdušju. Slovesnost je v lep šopek povezala Mateja Rosa.

V avli Kulturnega doma je  društvo  ob tej priložnosti postavilo tudi razstavo : Vojna za samostojno  Slovenijo leta 1991.

 Foto: Vid Šibelja in Bruno Ipavec