SLOVESNOST V NOVI VASI NA KRASU

V soboto, 1. julija 2023 je pri spominskem obeležju v Novi vasi, pod pokroviteljstvom Društva veteranov Sever Severne Primorske, v sodelovanju z OZVVS »Veteran« Nova Gorica, Občino Miren-Kostanjevica in Krajevno skupnost Opatje selo potekala tradicionalna spominska slovesnost v počastitev Dneva državnosti, 32 let samostojne Slovenije in zavzetja vojašnice pri predaji vojakov JA v Novi vasi.

Navzoče je s pozdravnimi besedami nagovoril Mauricij HUMAR, župan Občine Miren-Kostanjevica. Slavnostni govornik pa je bil Angel VIDMAR, podpredsednik ZPVD SEVER in Predsednik Društva veteranov Sever Severne Primorske, ki je orisal takratne dogodke v Novi vasi  na Primorskem, ter današnje razmere v družbi.

Kulturni program, ki ga je vodila in povezovala ga. Erika Ferfolja Vidič so oblikovali Ženski pevski zbor „KRAS“ Opatje selo z zborovodjo Aleksandrom Zavadlav.

Slovesnosti, poleg domačinov, predstavnikov okoliških Občin, PP Nova Gorica in udeležencev takratnih dogodkov, smo se udeležili člani veteranov ZVVS in Društva veteranov Sever Severne Primorske s prapori in praporščaki. Naše Društvo je s praporom društva zastopal praporščak Marjan Sivka.

Vid Šibelja

Povezava na video zapis: