SLOVESNOST V NOVI VASI

V četrtek, 1. julija 2021 je pri spominskem obeležju v Novi vasi, pod pokroviteljstvom Društva veteranov Sever Severne Primorske, OZVVS »Veteran« Nova Gorica v sodelovanju, z Občino Miren-Kostanjevica in Krajevno skupnost Opatje selo potekala tradicionalna spominska slovesnost v počastitev Dneva državnosti, 30 let samostojne Slovenije in zavzetja vojašnice pri predaji vojakov JA v Novi vasi.

Navzoče so pozdravili; Mauricij HUMAR, župan Občine Miren-Kostanjevica in predstavnika veteranskih organizacij; Branko STERLE, Društva veteranov Sever Severne Primorske in Srečko LISJAK, OZVVS »Veteran« Nove Gorica. Slavnostni govornik pa je bil Zlatko Martin MARUŠIČ, predsednik sveta KS Opatje selo v času vojne za samostojno Slovenijo 91, ki je podrobno orisal takratne dogodke.

Ob tej priložnosti je Društvo veteranov Sever Severne Primorske, OZVVS Veteran Nova Gorica podelilo posebno priznanje. Prav tako je posebno priznanje s strani Društva veteranov Sever Severne Primorske dobil Zlatko Martin MARUŠIČ, predsednik sveta KS Opatje selo v času vojne za samostojno Slovenijo.

Kulturni program, ki ga je vodila in povezovala Mojca PAHOR so oblikovali člani Policijskega orkestra in MPZ »Kras« iz Opatjega sela.

Slovesnosti poleg domačinov, predstavnikov okoliških Občin in domoljubnih organizacij, udeležencev takratnih dogodkov, smo se udeležili člani veteranov ZVVS in Društva veteranov Sever Severne Primorske s prapori.

 Tekst in foto : Vid Šibelja