SLOVESNOST V ROŽNI DOLINI

V torek, 28. junija 2016 je na mejnem prehodu v Rožni Dolini pod pokroviteljstvem Društva veteranov SEVER Severne Primorske v sodelovenju z Mestno Občino Nova Gorica, Občino Šempeter – Vrtojba, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in OZVVS Veteran Nova Gorica potekala tradicionalna slovesnost v počastitev 25. obletnice dneva državnosti in v spomin na osvoboditev mejnega prehoda v Rožni Dolini v osamosvojitveni vojni leta 1991. Navzoče sta nagovorila; Boštjan KOMEL – predsednik krajevne skupnosti Rožna Dolina in Matej ARčON – župan Mestne občine Nova Gorica. Slavnostni govornik pa je bil Sergij PELHAN, predsednik skubščine občine Nova Gorica v času osamosvojitvene vojne leta 1991, ki je orisal takratne dogodke. Program, ki ga je vodil in povezoval Ervin čurlič so oblikovali; Goriški pihalni orkester, Moški pevski zbor PROVOX in Ženski pevski zbor STRMICA. Polek domačinov, vidnih predstavnikov okoliških občin so se slovesnosti udeležili številni praporščaki domoljubnih organizacij, veterani osamosvojitvene vojne in številni člani našega Društva veteranov SEVER Severne Primorske s praporom in praporščakom. Tekst: Vid Šibelja Foto: Vid Šibelja in Nevenka Vidmar