SLOVESNOST V ROŽNI DOLINI

V četrtek, 28. junija 2018 je bila na mejnem prehodu Rožna Dolina v organizaciji Društva veteranov SEVER Severne Primorske in soorganizaciji OZVVS Veteran Nova Gorica ter v sodelovanju z Mestno Občino Nova Gorica, Občino Šempeter – Vrtojba, Miren – Kostanjevica in Renče – Vogrsko tradicionalna spominska slovesnost v počastitev dneva državnosti in v spomin na osvoboditev mejnega prehoda v Rožni Dolini v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Navzoče je nagovoril Angel VIDMAR, podpredsednik Zveze policijskih veteranskih društev SEVER in predsednik Društva veteranov SEVER Severne Primorske. Slavnostni govornik pa je bil Matej ARČON, župan Mestne občine Nova Gorica.

Kulturni program, ki ga je vodil in povezoval Radoš BOLČINA sta oblikovala; Pihalni orkester Prvačka pleh muzika in Moški pevski zbor PROVOX. Poleg vidnih predstavnikov okoliških občin, predstavnikov PU Nova Gorica, številnih veteranov Društva SEVER Severne Primorske in veteranov OZVVS so se slovesnosti udeležili praporščaki domoljubnih organizacij s prapori.

Za odlično izpeljano slovesnost gre zahvala vsem tistim, ki so se potrudili za organizacijo, večino organizacijskega bremena so nosili Marjan SIVKA in Milan ZUPAN, in Bruno Ipavec .

 

URL videoposnetek

https://youtu.be/xP36PxXgj8o

 

Tekst: Vid Šibelja

Video: Vid Šibelja

Foto: Nevenka Vidmar in Vid Šibelja