SLOVESNOST V ROŽNI DOLINI

V petek, 28. junija 2019 je na mejnem prehodu v Rožni Dolini pod pokroviteljstvom OZVVS Veteran Nova Gorica v sodelovanju z Mestno Občino Nova Gorica, Občino Šempeter – Vrtojba, Miren – Kostanjevica in Renče – Vogrsko in v sodelovanju z Društvom veteranov Sever Severne Primorske potekala tradicionalna spominska slovesnost v počastitev 28. obletnice dneva državnosti in v spomin na 28. obletnico osvoboditve mejnega prehoda Rožna Dolina v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Navzoče je s pozdravnimi besedami nagovoril Tarik ŽIGON, župan Občine Renče-Vogrsko. Slavnostni govornik pa je bil polkovnik Vlado PAKIŽ, poveljnik Teritorialnega polka 1. brigade Slovenske vojske.

Kulturni program, ki ga je vodila in povezovala Kristina Mihelj so oblikovali, Goriški pihalni orkester in Mešani pevski zbor »Motiv«. Poleg vidnih predstavnikov okoliških občin, predstavnikov, veteranov Društva SEVER Severne Primorske in OZVVS so se slovesnosti udeležili še nekateri praporščaki domoljubnih organizacij, veterani osamosvojitvene vojne in številni člani našega Društva veteranov SEVER Severne Primorske s praporom in praporščakom Stjepanom Domjan.

 Tekst foto in video: Vid Šibelja

  

URL videoposnetek:

https://youtu.be/i6rQNAvNCTo