SLOVESNOST V ROŽNI DOLINI

V nedeljo, 28. junija 2020 je na mejnem prehodu v Rožni Dolini pod pokroviteljstvom Društva veteranov Sever Severne Primorske, v sodelovanju z Mestno Občino Nova Gorica, Občino Šempeter – Vrtojba, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in v sodelovanju z OZVVS Veteran Nova Gorica potekala tradicionalna spominska slovesnost v počastitev Dneva državnosti in v spomin na 29. obletnico osvoboditve mejnega prehoda Rožna Dolina v osamosvojitveni vojni leta 1991.

Navzoče je s pozdravnimi besedami nagovoril Angel VIDMAR, podpredsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever in predsednik Društva veteranov Sever Severne Primorske. Slavnostni govornik pa je bil mag. Milan TURK, župan Občine Šempeter-Vrtojba, ki je orisal takratne dogodke in današnje razmere v družbi.

Ob tej priložnosti sta bili podeljeni priznanji Združenja Sever in sicer; Mauriciju HUMAR, županu Občine Miren Kostanjevica in mag. Milanu TURK, županu Občine Šempeter-Vrtojba.

Kulturni program, ki ga je vodila in povezovala Kristina Mihelj so oblikovali, Policijski orkester in Ženska pevska skupina Zimzelen Nova Gorica.

Poleg domačinov, vidnih predstavnikov okoliških občin, predstavnikov in članov domoljubnih društev, PU Nova Gorica in zamejstva so se slovesnosti udeležili številni člani ZVVS in številni člani društva veteranov Sever Severne Primorske s praporščaki in prapori.

Tekst , foto in video: Vid Šibelja

Povezava na videoposnetek