SLOVESNOSTI NA KOBARIŠKEM

Dne 25.04.2018 so na Kobariškem  potekale  spominske slovesnosti  in polaganje vencev in cvetja  na grobove padlih ruskih partizanov v II svetovni vojni. Slovesnosti so potekale  v organizaciji Krajevnega odbora ZB za vrednote NOB, Občine Kobarid in veleposlaništva Ruske federacije  v Ljubljani, ki ga je zastopal namestnik vojaškega atašeja g. Sergej Banin. Slovesnosti so se udeležili tudi naši člani z društvenim praporjem.  

Najprej je slovesnost potekala pri Napoleonovem mostu, nato še na ob grobnici na pokopališču v Kobaridu. Slovesnost je potekala tudi na pokopališču v Breginju

Prisotne sta nagovorila tako župan občine Kobarid g. Robert Kavčič, kot tudi namestnik vojaškega atašeja Ruske federacije. Poudarek pri obeh je bil, da spomin na padle partizane brez vmešavanja politike, pomeni izkazovanje časti borcem za svobodo proti fašizmu in nacizmu. In kot piše na spominskem bedžu Svetega Jurija " Veterani, vaša zmaga bo vedno v naših srcih". Recitiral je g. Vojko Hobič, glasbena točka pa je izvedel učenc glasbene šole- oddelek Kobarid, pod mentorstvom g.Mirjane Antih Čebokli.

 

Tekst in foto: Alojz Mohorčič