SPOMINSKA SLOVENOST NA VOGRSKEM- PREMIK 91

V petek 24. marca 2023 je pri Podružnični OŠ Vogrsko pod pokroviteljstvom OZVVS »VETERAN« Nova Gorica v sodelovanju z Občino Renče – Vogrsko, Teritorialnim polkom 1. brigade Slovenske vojske, Društvom veteranov "SEVER" Severne Primorske in Podružnično OŠ Vogrsko potekala spominska slovesnost obeležitve 32. obletnice mobilizacijsko taktične vaje „PREMIK-91“.

Prisotne sta slovesno z nagovorom pozdravila Marko ŠVARA, podžupan Občine Renče-Vogrsko in Tarik ŽIGON, župan Občine Renče-Vogrsko. Slavnostni govornik pa je bil podpolkovnik Uroš BRENČIČ, namestnik poveljnika 1. brigade Slovenske vojske, ki je orisal takratne dogodke in današnje razmere doma in v svetu. Kulturni program ki ga je vodila in povezovala Vladka GAL so oblikovali učenci Podružnične osnovne šole Vogrsko in pihalni orkester Slovenske vojske.

Poleg številnih veteranov osamosvojitvene vojne 91, domačinov, predstavnikov KS, uglednih gostov – predstavnikov slovenske vojske in drugih, smo se slovesnosti udeležili tudi veterani Društva SEVER Severne Primorske.

Naše društvo je s praporom zastopal praporščak Stjepan Domjan.

Povezava na videoposnetek

https://youtu.be/R4ULWiP8RFU

 

Tekst, foto in video : Vid Šibelja