DAN DRŽAVNOSTI IN SPOMINSKA SLOVESNOST NA PREDMEJI

 

V nedeljo, 25. junija 2017 je na Predmeji v sodelovanju z Občino Ajdovščina, KS Predmeja, ZB Ajdovščina – Vipava, Društvom TIGR Primorske, OZVVS Ajdovščina – Vipava, Društvom vojnih invalidov Severne Primorske in našim Društvom veteranov Združena SEVER Severne Primorske potekalo tradicionalno praznovanje Dan državnosti in poklon spominu 367 padlim borcem IX. Korpusa v NOB.

 

 

Navzočim je spregovoril Božo NOVAK, predsednik ZB NOB Ajdovščina – Vipava.V programu spominske slovesnosti so sodelovali, Častna straža garde slovenske vojske, Ženski pevski zbor Večernice iz Ajdovščine in Zbor in recitacije učencev OŠ Otlica. Program je vodila in povezovala Izidora Črnigoj.

Osrednja slovesnost ob dnevu državnosti za Ajdovsko občino je bila pod šotorom v Tihi dolini na Predmeji. Pozdravni nagovor sta imela Božo NOVAK, predsednik ZB NOB Ajdovščina – Vipava in Tadej BEOČANIN – župan Občine Ajdovščina.Slavnostni govornik pa je bil Franc ANDERLIČ – predsednik Društva vojnih invalidov Severne Primorske. V kulturnemu programu, ki ga je vodila in povezovala Tina VELIKONJA so nastopili; Pihalni orkester Glasbene šole Vinka Vodopivca iz Ajdovščine z dirigentom prof. Andrejem Kobal, Oktet Castrum iz Ajdovščine in Tamburaši iz Vipave.

 

Slovesnosti poleg številnih praporščakov veteranskih in domoljubnih organizacij so se udeležili tudi naši člani veteranov Društva SEVER Severne Primorske s praporščakom in praporom.

 

Foto in tekst: Vid Šibelja