SPOMINSKI DAN ZDRUŽENJA SEVER

Prvi december je Združenje SEVER v spomin na preprečeni miting resnice v Ljubljani leta 1989 izbralo za svoj SPOMINSKI DAN. Vse aktivnosti v zvezi s tem so se vodile pod šifro"AKCIJA SEVER", zato si je Združenje izbralo tudi to ime. Tudi letos, ko smo spominski dan praznovali na robu Koroške v Mislinji je bilo poudarjeno, da je bil preprečen miting resnice pomembne prelom v slovenski zgodovini in je bistveno vplival na potek dogodkov na poti osamosvajanja Slovenije. Navzoče predstavnike vseh policijskih društev so pozdravili; Župan občine Mislinja, predsednik Združenja Miha Molan, slavnosti govornik pa je bil predsednik državnega zbora Janko Veber. Veseli smo bili udeležbe predstavnikov policije na čelu z generalnim direktorjem Stanislavom Venigerjem in predstavnikov MNZ na čelu z državnim sekretarjem Boštjanom Šeficem. S svojo prisotnostjo so nas počastili tudi predsatvniki Slovenske vojske in predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij članic KODVOS. Foto N. Vidmar