SREČANJE VETERANOV TOLMINSKE

V soboto 4.9.2021 je bilo v Kinogledališču v Tolminu srečanje veteranov , ki so v  času osamosvojitvene vojne  delali v organih za notranje zadeve  na Tolminskem. 

Na srečanje so bili povebljeni vsi tisti, ki so  v času  osamosvojitvenih procestov  delali  na Postaji milice Tolmin in njenih trakratnih oddelkih v Kobaridu in Bovcu, ter na Postaji mejne milice Bovec, ne glede na to ali so trenutno včlanjeni v veteransko organizacijo. Zadovoljni smo bili, da so se strečanje udeležili vsi trije župani; Urož Brežan župan občine Tolmin, Marko Matajurc župan občine Kobarid in Valter Mlekuž župan občine  Bovec, ki je bil leta 1991 tudi rezervni miličnik je je  član našega društva. Srečanja sta se udeležila tudi komandirja policijskeih postaj v Tolminu  Boris Zorko in Bovcu Damjan Žagar.  

V imenu vseh županov je navzoče pozdravil domačin, župan občine Tolmin Uroš Brežen, ki je izrazil zadovoljstv nad delom društva  in društvu tudi že čestital za plaketo občine, ki jo je društvu kot najvišje priznanje  za leto 2021 podelila občina Tolmin. Zbrane je nagovoril tudi predsednik društva Angel Vidmar. Kulturni program  sta oblikova zadružena pevske zbora  Justin Kogoj iz Dolenje Trebuše  in Ivan laharnar iz  Šentviške planote. Zapel pa  je tudi glasbenik Aleks Pavlin. Vse skupaj je v prijetno prireditev povezala Vanja Hvala.

Po končani prireditvi je  pred  Kinogledališčem  potekala prijateljsko druženje.