SREčNO SLOVENIJA

Admin
Danes praznujemo 21. rojstni dan naše samostojne Republike Slovenije - Dan državnosti. Želimo in privoščimo vam, da bi ga praznovali ponosno, ob zavedanju, da smo pred 21 leti takratni miličniki skupaj z ostalimi zaposlenimi v Organih za notranje zadeve in skupaj s pripadniki Teritorialne obrambe, ter ob pomoči številnih prebivalcev Slovenije začeli oborožen spopad za obranitev naše komaj razglašene samostojne Republike Slovenije. Ob vsem tem ponosu, ki nas navdaja in navdihuje ne smemo nikoli pozabiti na vse tiste, ki so se skozi zgodovino Slovencev trudili in prizadevali za obstoj slovenskega naroda in za njegovo samostojnost. Spoštovati moramo prav vse tiste, ki so se z peresom, besedo, umetnostjo ali puško borili za ta cilj. Nam je pripadla le čast in odgovornost, da smo njihovo delo dokončali. Številne slovesnosti potekajo v teh dneh. Nekateri so poskušali med veterane in domoljube zasejati seme razdora, vendar jim to ni uspelo. Pravi veterani in pravi domoljubi spoštujemo boj generala Maistra in njegovih enot za obranitev severne meje, brez njih Slovenija ne bi bila takšna, kot je danes. Spoštujemo boj organizacije TIGR, prvih borcev proti fašizmu. Spoštujemo borce in vrednote NOB, saj so bili v 2. svetovni vojni na strani protifašistične in protinacistične zmagovite koalicije narodov. Pietetno in vsem dolžnim spoštovanjem se klanjamo vsem padlim, ki so na oltar domovine v boju proti agresorjem in domačim izdajalcem položili svoja življenja. In ne nazadnje spoštujemo naše kolege veterane, prostovoljce in vse tiste s katerimi smo z ramo ob rami brani samostojnost Slovenije leta 1991. TAKI SMO VETERANI IN DOMOLJUBI Prijetno praznovanje vam želimo NAJ ŽIVI SLOVENIJA IN SLOVENKI NAROD