STRELSKO TEKMOVANJE V čRNOTIčIH

Admin
V soboto 21. in nedeljo 22. decembra 2013 je na strelskem vadbišču v črnotičah potekala zaključna tekma letu 2013, ki jo je organizirala Strelska sekcija PVD Sever za Primorsko in Notranjsko. Tokratna tekma se je razlikovala od prejšnjih, saj je bila strelska proga le ena in ta se je raztezala čez celotno strelišče. Tekma je potekala dva dni, saj je lahko bil na progi le en tekmovalec naenkrat in je bila zaradi tega udeležba omejena. Tako se je v dveh dneh zvrstilo 60 tekmovalcev. Pred nastopom so organizatorji vsakemu tekmovalcu podali kratka navodila glede pravil in posebnosti, sama proga, strelska situacija in postavitev tarč pa je ostala skrivnost, saj predhodni ogled ni bil dovoljen. Tako so se vsi "do zob oboroženi" na progo pognali "na slepo" in se spopadli kot smo najbolje znali. Želja po čim hitrejšem obračunu z zanimivo strelsko situacijo je marsikoga prevzela tako, da jo je v tem zanosu skupila tudi kakšna nestrelna tarča. člani in tekmovalci našega društva so zopet dosegli odlične rezultate. Zmagovalec je bil Martin Humar iz našega društva. Drugo mesto je zasedel Mauro Pasclolini, tretje pa Domenico Carlucio, oba iz Shooting cluba Udine. Iz našega društva so se tekme udeležili še Miran Marega, ki je končal na 4. mestu, Roman Gobec na 9. in Rok Cuder na 16. mestu. STRELCEM ISKRENE čESTITKE Besedilo in foto: M. Marega