STRELSKO TEKMOVANJE V SOLKANU

V počastitev spominskega dne Združenja Sever, je Društvo veteranov »Sever« Severna Primorska, dne 26.11.2022 organiziralo tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško  na 10 m. Strelsko tekmovanje, na katero seje prijavilo 8 ekip in en posameznik se je odvijalo na polavtomatskem strelišču Strelskega društva »Panovec«, v Solkanu.  Za pravilen potek tekmovanja, ki je pričelo ob 9.00 uri in zaključilo ob 12.05 uri, so poskrbeli sodniki iz Strelskega društva »Panovec«.

 

V enotni ekipni konkurenci je, drugič zapored, slavila  ekipa SŠK Tolmin 1, z zadetimi 497 krogi, drugo uvrščena je bila ekipa PVD Sever Dolenjska in Bela krajina z zadetimi 487 krogi, tretje  mesto pa je osvojila ekipa PVD Sever za celjsko območje z 471 zadetimi krogi. 

Med posameznik je  prvo mesto osvojil Aleksander Grosar iz SŠK Tolmin 1 z zadetimi 172 krogi, za  krog je zaostal drugo uvrščeni Milan Goubar iz PVD Sever za celjsko območje, tretje mesto pa je z 170 krogi osvojil Peter Županc iz PVD Sever Dolenjska in Bela krajina.

Po pozdravnem nagovoru in čestitkah udeležencem je pokale in medalje  prejemnikom, ob pomoči sekretarja društva Bruna Ipavca, podelil predsednik društva Sever Severne Primorske in podpredsednik Zveze društev Sever  Angel VIDMAR. Po zaključenem uradnem delu je potekalo druženje udeležencev.

Za pomoč pri izvedbi dogodka gre zahvala KS Solkan, Strelskemu društvu »Panovec« ter sodelavkam »Bar karavla«.

 

 Tekst: Mihael Oglajner

Foto: Brane Gradišnik