STROKOVNI IZLET

 

Dne 13.6.2017 je Društvo veteranov Sever Severne Primorske in društvo veteranov vojne za Slovenijo Gornje Posočje smo v sodelovanju z osnovnimi šolami Gornjega Posočja organizirali strokovni izlet učencev devetih razredov iz OŠ Tolmin, Most na Soči, Bovec in Kobarid v muzej vojaške zgodovine Pivka.

 

 

Izleta se je udeležilo 150 učencev in učiteljev in predsednik OZVVS GP Metod Ciril Leban in član UO društva veteranov Sever Severne Primorske in predsednik pododbora Tolmin Drago Skrt.  V zelo prijetnem vzdušju so učenci z veseljem prisluhnili obema veteranoma o dogodkih ki so pripeljali do osamosvojitvene vojne s poudarkom na dogajanja v Gornjem Posočju. Pot smo načrtovali tako da sva skupno presedla v vse tri avtobuse in po podani vsebini tudi odgovarjala na vprašanja učencev in učiteljev.

 

Ogled muzejske zbirke v MVZ Pivka z odličnimi vodiči muzeja je zelo lepo zaokrožil spoznavanje novejše zgodovine Slovenije in prispeval kamenček h krepitvi domoljubja, in vedenja o procesih osamosvajanja, vsebin torej ki jih pri izobraževanju mladih primanjkuje.

 

Tekst :Drago Skrt

 

Foto: Drago Skrt, Metod Ciril Leban