TEKMOVANJE V STRELJANJU AJBA

Dne 18.6.2022  je v počastitev dneva državnosti  Društvo veteranov Sever Severne Primorske organiziralo tekmovanje v streljanju  z malokalibrsko puško in pištolo velikega kalibra.

Tekmovanje se je odvijalo na lovskem strelišču v Ajbi v dveh ločenih sektorjih. Na prvem sektorju je potekalo streljanje  z malokalibrsko puško z optiko ali brez, kalibra 22 LR na razdalji  cca 35 metrov s prednjim naslonom. V drugem sektorju je potekalo  precizno streljanje s polavtomatsko  tovarniško pištolo kalibra 9 x 19 mm na razdalji cca 20 metrov na tarčo 50 x 50 cm.  Na strelsko tekmovanje se je prijavilo 9 društev, od tega sta dve društvi prijavili po dve ekipi  in devet posameznikov. Organizator je za izvedbo tekmovanja določil sodnike v sektorju  1 Igorja Vezovnika, Senada Biščanina in Bogdana Vončina v sektorju 2 pa Hermana Okrogliča, Štefana Beguša in Igorja Gerbec. Glavni  sodnik je bil Herman Okroglič  zapisnikar pa Mihael Oglajner.Tekmovanje se je pričelo ob 9.00 uri in zaključilo ob 12.10 uri. V ekipni konkurenci je zmagala ekipa POLICIJSKO VETERANSKO DRUšTVO SEVER LJUBLJANA z zadetimi 544 krogi, drugo uvrščena  je bila ekipa OBMOČNO ZDRUŽENJE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO GORNJE POSOčJE, z zadetimi 498 krogi, tretje mesto je osvojila ekipa  DRUšTVO VETERANOV SEVER SEVERNA PRIMORSKA, Pododbor  Nova Gorica, z zadetimi 492 krogi. Med posameznik je  prvo mesto osvojil  Dragan PETKOVšEK iz PVD SEVER Ljubljana, z zadetimi 189 krogi, drugo mesto je osvojil HERMAN OKROGLIč iz DV SEVER SEVERNA PRIMORSKA Pododbor Nova Gorica, z zadetimi 188  krogi, tretji pa je bil  Gorazd BOšNJAK iz PVD SEVER Ljubljana, z zadetimi 184 krogi.

Vodje ekip in tekmovalci na sam potek tekmovanja niso imeli pripomb.

Organizator vsem tekmovalkam in tekmovalcem čestita za dosežene rezultate in jim želi  na naslednjem tekmovanju  veliko tekmovalnih uspehov.

 

Tekst:.  Mihael Oglajner

Foto: Erika Gerbec