SOLKAN - TEKMOVANJE V STRELJANJU Z ZRAČNO PUŠKO

V počastitev spominskega dne Združenja Sever 1. decembra, je Društvo veteranov »Sever« Severna Primorska, dne 3. decembra 2023 organiziralo 3. tradicionalno tekmovanje v streljanju z zračno puško. Strelsko tekmovanje, na katero seje prijavilo 8 ekip se je odvijalo na polavtomatskem strelišču Strelskega društva »Panovec«, na ulici Za spomenikom v Solkanu.  Natančen potek tekmovanja so zagotavljali sodniki strelskega društva »Panovec«.

V enotni ekipni konkurenci je slavila  ekipa Društva vojnih invalidov Severna Primorska, z zadetimi 502 krogi, katera je prevzela tudi prehodni pokal. Drugo uvrščena je bila ekipa PVD Sever Celje z zadetimi 499 krogi, tretje  mesto pa je osvojila ekipa PVD Sever Koroška z 478  krogi. 

Med posamezniki je  prvo mesto osvojil Jože PAVLIČ iz Celja z zadetimi 181 krogi,  174 krogov  je naredil drugo uvrščeni Alojz SEVER iz Društva vojnih invalidov, tretje mesto pa je z 173 krogi osvojil Boško DONESKI  iz PVD Specialne enote.

Po pozdravnem nagovoru in čestitkah udeležencem je pokale in medalje  prejemnikom podelil sekretar društva Bruno Ipavec . Po zaključenem uradnem delu se je nadaljevalo druženje udeležencev.

Za pomoč pri izvedbi dogodka gre zahvala KS Solkan, Strelskemu društvu »Panovec« ter posameznim članom društva.

 

 Tekst: Bruno Ipavec

Foto: Brane Gradišnik